Region Severní Morava a Slezsko se prezentoval na veletrhu v Nizozemí

20.01.2006 | , Severní Morava a Slezko
Tiskové zprávy


Ve dnech 10.-15.1.2006 se turistický region Severní Morava a Slezsko prezentoval na významném veletrhu cestovního ruchu Vacantiebeurs 2006 v Utrechtu. Subexpozice Destinačního managementu Moravsko - Slezského byla součástí velkého stánku agentury Czechtourism, kde se prezentovaly také vybrané kraje a turistické oblasti z celé České republiky. Veletržní expozice byla rozmístěna do dvanácti hal, kde se prezentovaly takřka všechny státy a kontinenty. Denní návštěvnost veletrhu překračovala 30 tisíc návštěvníků.

Destinační management Moravsko - Slezský prezentoval největší lákadla a zajímavosti regionu. Zájem ze strany odborníků byl především o nabídku turistických atraktivit, sportovního vyžití a možností levného ubytování v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska.

Největší zájem ze strany laické veřejnosti byl jako tradičně o možnosti kempování na Severní Moravě  a ve Slezsku. Holandská klientela byla zastoupena zejména aktivními seniory, kteří byli o České republice, respektive turistickém regionu Severní Moravy a Slezska velice dobře informováni, a kteří měli eminentní zájem navštívit co nejvíce turistických atraktivit včetně nejrůznějších sportovně – rekreačních areálů. V rámci veletrhu byli prezentováni také partneři z regionu, kteří využili nabídky prospektového servisu.

Turistický region Severní Moravy a Slezska byl pro holandskou klientelu velice atraktivní a to především z důvodu jeho větší vzdálenosti, Holanďané ještě neměli možnost a příležitost tento kout České republiky pořádně probádat, existence dvou velice rozmanitých a malebných pohoří a ideální výchozí pozice k další cestě do Polska a Slovenské republiky.

Pevně věříme, že naše účast na tomto nejvýznamnějším holandském veletrhu cestovního ruchu nemalým způsobem přispěje ke zvýšení návštěvnosti Holanďanů v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy