Česká zemědělská technika má úspěch v dánském Herningu

20.01.2006 | , CzechTrade
Tiskové zprávy


Do druhé poloviny vstoupil 32. Mezinárodní veletrh zemědělské techniky AGROMEK 2006 v Dánsku. Ve 14ti halách výstavního centra Messecenter Herning, na plose 82.500 m2, prezentuje zemědělskou techniku pro rostlinnou a živočišnou výrobu celkem 1.370 dánských a zahraničních firem.

Z České republiky se veletrhu účastní celkem 15 firem, z toho 11 v rámci oficiální účasti ČR na stánku Ministerstva průmyslu a obchodu. Zbylé firmy jsou zastoupeny na stáncích svých dánských obchodních zástupců. Zájem o českou zemědělskou techniku je značný, o čemž svědčí návštěvnost a prodej českých výrobků již přímo na veletrhu. Čeští vystavovatelé, firmy BENEKOV a FARMET přihlásily své výrobky do soureže "NEW PRODUCT", která bude vyhodnocena v závěru veletrhu.

„Společný stánek MPO ČR, CzechTrade, CzechInvest a ZU CR v Dánsku je jedinou oficiální účasti ze střední a východní Evropy na tomto významném veletrhu a je velmi pozitivně vnímán vystavovateli i návštěvníky,“ říká Jitka Hanzlíčková, generální ředitelka spolupořádající agentury CzechTrade.

Předmětem největšího zájmu dánských a zahraničních vystavovatelů jsou subdodávky z ČR, zejména pro stájová vybaveni prasečích a dobytčích farem a technologií pro chov prasat a skotu. Finská firma FIROMAX se dokonce zajímala o výstavbu a vybaveni farem na klíč českým výrobcem.

"České zemědělství má velmi dobrou úroveň a jeho konkurenceschopnost se projevuje nejen zájmem o naši zemědělskou techniku, ale i o investice do českého farmářství," říká Josef T. Franěk, zástupce agentury CzechTrade v Dánsku, který se na realizaci české oficiální expozice přímo podílí.

Za první tri dny /veletrh trvá 6 dni/ navštívilo veletrh AGROMEK celkem 29.500 návštěvníků, z toho 5.400 ze zahraničí.
České firmy na veletrhu: MGM, SMS, LASKI, BENEKOV, FARMET a další.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy