Bankomaty KB umí zjistit aktuální zůstatek a upozorní na konec platnosti karty

20.01.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Všechny bankomaty Komerční banky nabízejí od tohoto týdne další dvě služby navíc, zobrazení aktuálního zůstatku na účtu a informaci o blížícím se konci platnosti platební karty vydané KB.

„On-line informace o stavu účtu přináší všem držitelům platebních karet KB možnost zjistit opravdu aktuální zůstatek na svém účtu či účtech, a to velmi jednoduše, volbou funkce „zůstatek účtu“ na obrazovce kteréhokoli bankomatu KB. Stejně tak budou naši klienti včas informováni o nutnosti obnovit si platnost své karty,“ řekl Petr Skok, vedoucí Platebních karet.

Služba aktuálního zůstatku na účtu je poskytována i všem držitelům platebních karet karetní asociace VISA bez ohledu na to, kterou bankou byly vydány.

O vypršení platnosti platební karty vydaných KB je její držitel informován prostřednictvím varovného upozornění, které je zobrazováno po dobu 8 sekund na obrazovce bankomatu, a to po provedení volby jazyka. Tato zpráva se objeví ve chvíli, kdy platnost platební karty vyprší za méně než 60 dní.

„Celkový nárůst počtu transakcí provedených v rámci naší sítě bankomatů se meziročně zvýšil o 1,7 milionu. Tato obliba bankomatů nás vedla k tomu, že se snažíme šetřit jejich uživatelům čas a umožnit jim získávat touto cestou stále více informací, aniž by museli aktivně kontaktovat banku,“ dodal Petr Skok.

U více než 600 bankomatů KB došlo k nahrazení původního způsobu sdělování informace o zůstatku novou samostatnou funkcí, která umožní klientům zobrazování aktuálních zůstatků k účtu, ke kterému byla platební karta vydána.

Komerční banka jako první v České republice zahájila a následně dokončila v  roce 2005 přechod bankomatů na akceptaci čipových karet dle mezinárodního standardu EMV.

Jako první banka v  České republice a ve střední Evropě KB také začala v únoru 2003 vydávat čipové karty podle mezinárodního standardu EMV. V současné době jsou všechny vydané a obnovované platební karty VISA, VISA Electron, MasterCard a Maestro zabezpečeny čipovou technologií. Stejně tak všichni obchodníci, kteří přijímají platební karty na  platebních terminálech KB, jsou vybaveni zařízením pro akceptaci čipových platebních karet.


Od 1.ledna 2006 přináší nově KB svým klientům výběry z bankomatu KB měsíčně zdarma. Většina klientů Komerční banky tak bude mít 2 a více výběrů měsíčně zdarma. Počet volných výběrů závisí na typu platební karty, kterou klient používá.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy