Na výprodeje do Německa a Rakouska lze levně a výhodně cestovat vlakem

20.01.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


O víkendech lze cestovat do Německa za výhodnými nákupy s jízdenkou SONE+ již od 160 Kč; také do Rakouska je možné využít zvýhodněné jízdenky.  

Německé a rakouské obchody ovládla vlna výprodejů se slevami i více než 50 procent. Do zahraničních obchodů například v Drážďanech, Řezně, Linci nebo ve Vídni je možné cestovat také vlakem s cenově výhodnými jízdenkami SONE+ a EURegio. O víkendech lze cestovat do Německa s jízdenkou SONE+ již od 160 Kč, tato cena přitom platí i pro malé skupiny až 2 dospělých a 3 dětí do 15 let.

SONE+ a EURegio do Německa – rodinná jízdenka již od 160 Kč      
Nejčastěji využívané jízdenky pro víkendové cestování (sobota nebo neděle) v příhraničních oblastech Německa jsou jízdenky SONE+. Ty platí v rozsáhlých oblastech Saska a Bavorska -  například při cestách do Budyšína, Drážďan či do Řezna. Jízdenka SONE+ pro osobní vlaky stojí 160 Kč a pro rychlíky 360 Kč. Jednu jízdenku může využít až pět osob, z toho může jít maximálně o dvě osoby starší 15 let a tři děti ve věku 6 až 15 let.     

Z Ústí nad Labem, Děčína a Liberce lze do Drážďan a Budyšína cestovat výhodněji novými osobními vlaky také během týdne (pondělí až pátek). Pro tyto spoje platí nově zavedená jízdenka EURegio. Zpáteční jízdenka z Děčína do Drážďan stojí přibližně 250 Kč a z Liberce do Budyšína přibližně 324 Kč.       

Z Česka do Německa jezdí řada osobních vlaků a několik rychlíků, ve kterých platí jízdenky SONE+ a EURegio. Například mezi Libercem a Drážďany jezdí čtyři přímé spoje a další spojení jsou možná s přestupem v německé Žitavě. Z Děčína do Bad Schandau, kde je přestup na drážďanskou rychlodráhu S-Bahn do Drážďan, jezdí v pracovní dny 4 páry osobních vlaků a o víkendu je to pět párů těchto spojů. Osobní vlaky mezi ČR a SRN jezdí také po regionálních tratích v Krušnohoří, velký počet spojů jezdí mezi Chebem a příhraničními oblastmi Saska a Bavorka. Řada osobních vlaků a také několik rychlíků, ve kterých platí nabídka SONE+, jezdí také na přechodu Domažlice – Furt im Wald.

Do Rakouska lze s jízdenkami EURegio       
Zvýhodněné zpáteční jízdenky mají k dispozici i cestující do příhraničních oblastí Rakouska, například do Lince a Vídně. Tyto jízdenky platí až 4 dny a cestující je může využít také pro přepravu vlaky EuroCity především mezi Brnem a Vídní. Pro cestující se zákaznickými kartami vyjde zpáteční jízdenka EURegio z Českých Budějovic do Lince na přibližně 270 Kč a z Brna do Vídně na 300 Kč.

Několik přímých spojů denně jezdí například mezi Českými Budějovicemi a Lincem, ze Znojma do Vídně a také mezi Brnem a Vídní. Z Břeclavi do Vídně pak jezdí osobní vlaky téměř každou hodinu.  

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy