Magdalena Souček jmenována prezidentkou Americké obchodní komory v České republice

30.01.2006 | , Ernst & Young
Tiskové zprávy


Magdalena Souček, partnerka společnosti Ernst & Young, byla jmenována prezidentkou Americké obchodní komory v České republice (American Chamber of Commerce in the Czech Republic). Jejím úkolem bude zejména reprezentace komory navenek a záštita a koordinace činnosti jednotlivých oborových výborů komory.

Magdalena Souček, partnerka společnosti Ernst & Young, byla zvolena prezidentkou Americké obchodní komory. Ve společnosti Ernst & Young zaujímá funkci vedoucího partnera divize řízení rizik pro oblast střední Evropy. „Je pro mě velkou ctí, že jsem byla zvolena do funkce prezidentky Americké obchodní komory. Vážím si rozhodnutí svých kolegů a věřím, že jejich důvěru nezklamu a že se mi podaří navázat na úspěšnou roli komory při celkovém zlepšování podnikatelského prostředí v České republice,“ uvedla Magdalena Souček.

Magdalena Souček je členkou American Institute of Certified Public Accountants, Komory auditorů České republiky a CMC Graduate School of Business. Svá studia zahájila v bývalém Československu v oblasti medicíny, ovšem po emigraci do Spojených států se věnovala studiu ekonomie a managementu. Do Československa se vrátila po revoluci v roce 1989 a vzápětí v Praze založila pobočku společnosti Arthur Andersen. Od roku 2002 působí ve společnosti Ernst & Young.

Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice, uvádí: „Zvolení Magdaleny Souček do této funkce je potvrzením její dlouhodobé práce v rámci mezinárodní podnikatelské komunity v České republice a zároveň poctou jejím komplexním znalostem a schopnostem. Odráží se v něm důvěra a respekt jednotlivých členů komory, kteří sami jsou vedoucími představiteli největších a nejdůležitějších společností v České republice.“

Americká obchodní komora v ČR je dobrovolným a nezávislým sdružením podnikatelských subjektů. Cílem sdružení je úsilí o konstruktivní řešení obchodních záležitostí týkajících se České republiky, snaha o zlepšování podnikatelského klimatu a posilování obchodních vztahů mezi Českou republikou a USA. Americká obchodní komora v ČR letos slaví svůj třináctý rok činnosti a v současnosti sdružuje zájmy 449 členů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy