Učitelé z ČR se mohou opět přihlásit do programu kosmické akademie společnosti Honeywell

31.01.2006 | , Honeywell
Tiskové zprávy


Společnost Honeywell (NYSE:HON) – mezinárodní diverzifikovaná společnost se sídlem v USA a současně přední investor v České republice (regiony Prahy, Brna a Olomouce), vyhlásila další ročník svého vzdělávacího programu pro učitele fyziky a matematiky druhého stupně.

„Honeywell Educators @ Space Academy se letos uskuteční od 16. do 23. června v americkém Kosmickém a raketovém středisku v Huntsville (Alabama) s tím, že o účast v tomto programu plně hrazeném společností Honeywell se mohou letos opět ucházet také učitelé fyziky a matematiky druhého stupně základních škol (případně víceletých gymnázií) z České republiky.

V loňském roce společnost Honeywell vůbec poprvé udělila šesti českým učitelům (z různých regionů České republiky) stipendium v rámci programu Učitelé ve Vesmírné akademii Honeywell pro pobyt ve Vesmírném a raketovém středisku v Hunstville v Alabamě. Ti se připojili ke skupině 144 vybraných učitelů přírodních věd a matematiky ze sedmnácti zemí a dvaatřiceti států USA, kteří vedle účasti na výcviku podobném výcviku kosmonautů prošli i komplexním intenzivním kurzem o vědě a výzkumu vesmíru. Prestižní stipendium bylo všem šesti učitelům uděleno po přísném výběru, do kterého se přihlásilo více než pět set učitelů z celého světa.

Účast učitelů na Kosmické akademii je plně hrazená z prostředků komunitárního a charitativního programu společnosti Honeywell – Honeywell Hometown Solutions. Na realizaci programu se pak v Kosmickém a raketovém středisku v Huntsville podílejí samotní odborníci společnosti. Prvního ročníku akademie se v loňském roce zúčastnila stovka učitelů, kteří během kursu absolvovali nejen intenzivních 40 hodin teorie a laboratorních cvičení, ale především praktického tréninku věnovaného kosmickému výzkumu. Součástí kursu je také absolvování tréninku podobného výcviku astronautů.

Co je třeba splnit pro účast ve výběru do Kosmické akademie společnosti Honeywell (Honeywell’s Space Academy Programme)? 

o Musí se jednat o odborné pedagogy vyučující fyziku a matematiku, hovořící anglicky   a mající zájem o účast v programu.

o Kromě vyplnění přihlašovací dokumentace musí následně napsat esej v angličtině a podat ji společně s přihláškou do 15. února 2006 (prodloužená uzávěrka) dle instrukcí uvedených v přihlašovací dokumentaci.

Veškeré informace k programu – včetně příslušných dokumentů – jsou k dispozici na internetové adrese http://www.honeywell.com/hhs.

Z podaných přihlášek Honeywell vybere 148 učitelů, kteří se následně zúčastní týdenního kursu v Kosmickém a raketovém středisku – plně hrazeného společností Honeywell.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy