Hypoteční banka zavádí šest novinek a rozšiřuje tak dostupnost hypoték

31.01.2006 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Šestici novinek v úvěrových produktech uvede na trh od 1. února Hypoteční banka.

 „Provedli jsme úpravu tak, abychom maximálně vyšli vstříc požadavkům klientů i aktuální nabídce současného realitního trhu. Nyní bude ještě snadnější vzít si hypotéku třeba na družstevní byt nebo zkombinovat úvěr s dalšími finančními produkty,“ vysvětluje Radka Papoušková ředitelka řízení produktů Hypoteční banky.

První tři novinky zvyšují procento z hodnoty nemovitosti, do kterého banka žadateli půjčí. Hypoteční úvěr na družstevní bydlení tak banka nově nabízí až do 100 % hodnoty zastavené nemovitosti, úvěry kombinované se životním pojištěním nebo stavebním spořením mají limit 85 % (dříve 70 %) a také hypotéka pro cizince byla upravena ze 70 na 85 %.

Druhé tři novinky pak rozšiřují počet kombinací, které banka klientům nabízí. Hypotéku na družstevní bydlení je nově možné kombinovat i se životním pojištěním a stavebním spořením a stejně tak je možné si k této hypotéce vzít neúčelovou část. Tu lze sjednat i k hypotečnímu úvěru do 100 % hodnoty nemovitosti, zatímco dříve to bylo možné jen u úvěrů do 85 %. Neúčelovou část je možnost použít na cokoliv, např. na vybavení nové domácnosti, a to až do výše 20 % klasické (účelové) hypotéky. U hypotéky od 85 do 100 % hodnoty ji lze sjednat maximálně do výše 300 tisíc korun,
u ostatních typů úvěrů není horní hranice omezena.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy