Zhodnocení životních pojištění: více než půl miliardy korun

02.02.2006 | , ČSOB Pojišťovna
Tiskové zprávy


O více než půl miliardy korun zbohatnou dohromady lidé, kteří mají u ČSOB Pojišťovny sjednané životní pojištění. Podle předběžných údajů totiž zhodnocení životních pojistek, které ČSOB Pojišťovna připisuje každoročně svým klientům, dosáhlo za loňský rok rekordních 574 milionů korun.

Například u nejprodávanějšího životního pojištění Spektrum to znamená, že ČSOB Pojišťovna připíše klientům za rok 2005 celkové zhodnocení 5,4 procenta, což je podstatně více, než kolik by mohli získat při ukládání peněz na termínované vklady v bankách.

Celkové zhodnocení životních pojištění se skládá z garantované úrokové míry, která u v současnosti uzavíraných smluv může ze zákona činit nejvýše 2,4 procenta ročně, a podílu na zisku, připisovaného na základě úspěšnosti pojišťoven při investování svěřených prostředků. U životních pojištění uzavíraných v minulosti může být garantovaná úroková míra vyšší než 2,4 procenta a u těchto smluv připíše ČSOB Pojišťovna za rok 2005 zhodnocení dokonce až 6 procent.

„Vysoké zhodnocení je důsledkem dobré investiční strategie ČSOB Pojišťovny a vývoje finančních trhů v loňském roce,“ řekl místopředseda představenstva a ředitel divize životního pojištění ČSOB Pojišťovny Karel Svoboda. Podle něho loňské výsledky zároveň znovu potvrdily, že životní pojištění slouží klientům nejen k pojistné ochraně, ale je současně i dlouhodobým spořením se zajímavým výnosem.

Na trhu životního pojištění v ČR je ČSOB Pojišťovna čtvrtou největší pojišťovnou. Na konci loňského roku spravovala více než 550 tisíc smluv životního pojištění s objemem předepsaného pojistného bezmála čtyři miliardy korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy