Sledujeme olympiádu na internetu

03.02.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Také si přejete být při tom? Také byste chtěli jet do Turína fandit, ale musíte pracovat? Máme pro vás dobrý tip: sledujte olympiádu na internetu. Krátké textové zpravodajství, ale i on-line přenosy. Kde? Více v tomto článku.

Téma týdne: Těšíme se na olympiádu

A je to tady. Olympiáda je za dveřmi a nás čekají desítky hodin u televize. Pokud jste opravdu velcí fandové, pak možná i do Turína pojedete. O něco menší fandové prosedí desítky hodin u televize, někdo si vybere jen některé sporty a někdo bude sledovat jen hokej. Většina z nás ale bude muset pracovat. Ani ČT2, ani ČT4 SPORT. Co ale tak trochu ošidit šéfa a sledovat olympiádu na internetu?

Pokud budete muset chodit do práce, můžete na internetu sledovat nejen aktuální textové zpravodajství, ale hry sledovat on-line. K základním informačním kanálům ale budou patřit internetové stránky s textovým zpravodajstvím. mezi významné zdroje informací bude jistě patřit server www.zoh.cz, což je projekt České televize a sportovního portálu ČTK Sportovní noviny.cz. je to tedy projekt dvou veřejnoprávních institucí. Již nyní se na serveru můžete dozvědět informace o historii her, o programu, sportovištích o naší výpravě. Nechybí rubrika zajímavostí a se startem her přibudou také deníčky komentátorů České televize.

Co se týče on-line přenosů, tak na www.zoh.cz bude prvním přenosem hokejové utkání Česka s Německem 15.2. od 17:00.

Dalším velkým portálem, kde se připravuje aktuální zpravodajství z her je projekt deníku Právo a portálu Seznam.cz. Na adrese http://www.sport.cz/zoh06/ můžete sledovat odděleně informace o hokejistech, klasických i alpských lyžařích a lyžařských skokanech. Sledována tedy budou naše největší "želízka v ohni". Škoda, že se trochu zapomíná na sporty favoritů jako je Martina Sáblíková a další. Snad se portál do startu her polepší.

Oficiální internetové stránky Českého olympijského výboru www.olympic.cz poskytují také některé zajímavé informace. Především samozřejmě oficiální sdělení jako jsou nominace, změny v nominacích, tiskové zprávy, ale také zajímavosti ze zákulisí, kontakty na hlavní organizační výbor her a v neposlední řadě i spoustu zajímavých čísel a statistik. Hlavním mediálním partnerem Olympijského výboru je server iDnes.cz a ten je také dodavatelem sportovního zpravodajství na stránky olympic.cz.

Jeden z největších zpravodajských portálů v Česku iDnes.cz připravil také tématickou přílohu dostupnou na adrese http://sport.idnes.cz/zoh2006/zoh2006.asp. iDnes tradičně připravuje sérii on-line přenosů a to jak hokejových zápasů, tak i skoků na lyžích, biatlonu tak i dalších sportů. Pokud tedy chcete sledovat olympiádu na internetu, pak iDnes.cz je pravděpodobně tou nejlepší volbou.

Tip na závěr
Chcete povzbudit naše sportovce? Chcete jim poděkovat za skvělé výkony? Chcete jim něco vzkázat? Na stránkách www.olympic.cz je rubrika Kontakty a v ní podsekce Vzkazy. Zde můžete vzkaz napsat a odeslat. Ty nejlepší a nejpovzbudivější pak v olympijské vesnici v místě ubytování našich sportovců visí na nástěnce a jsou vzpruhou pro naše sportovce. Tak jim všem držme od příštího pátku palce!

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky