Výsledky PFČP za rok 2005: Zisk téměř jedna miliarda korun a 868 tisíc klientů

14.02.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) vytvořil v loňském roce zisk 961 milionů korun. Oproti roku 2004 tak zisk společnosti vzrostl o 36 %. Neustával ani příliv nových klientů, kterých loni do penzijního fondu přibylo celkem 97 tisíc. Jejich počet na konci roku 2005 dosáhl 868 tisíc, čímž PFČP posílil pozici jedničky na trhu penzijního připojištění v České republice.

Rekordní výši zisku pozitivně ovlivnil příznivý vývoj českého kapitálového trhu. „Růst akcií v roce 2005 jsme předpokládali, zvýšili jsme jejich podíl až na 8 % našeho celkového portfolia a realizovali jsme vysoké zisky. Současně jsme kladli důraz na bezpečnost klientských prostředků, a proto byla většina investic umístěna v obligacích,“ komentuje výsledky Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.


Minimálně 85 % zisku bude rozděleno klientům. Zhodnocení jejich účtů za rok 2005 bude vyšší než v předchozím roce, kdy činilo 3,5 %.


Během uplynulého roku výrazně vzrostl celkový objem peněz uložených v PFČP. Zatímco na konci roku 2004 PFČP spravoval celkem 21,7 miliardy korun, v loňském prosinci to bylo již 26,5 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 22 %. „Další výrazný růst objemu spravovaných prostředků dokládá důvěru klientů v naši firmu, vyjádřenou neustálým zvyšováním jejich úspor.“ dodává Tomáš Matoušek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy