Posílání peněz do zahraničí prostřednictvím služby Eurogiro Poštovní spořitelny v loňském roce rostlo

14.02.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Stále více lidí realizuje mezinárodní převody peněz prostřednictvím Eurogira Poštovní spořitelny. V loňském roce bylo Eurogirem uskutečněno téměř 134 tisíc transakcí, což představuje 153 % nárůst oproti roku 2004. Nárůst počtu transakcí o více než 150 % zaznamenalo Eurogiro již druhý rok v řadě.

Zájem o převody peněz prostřednictvím Eurogira každoročně roste. „V loňském roce byl nárůst uskutečněných transakcí rapidní. Zaznamenali jsme téměř 134 tisíc transakcí, což představuje více než dvojnásobek v porovnání s rokem 2004,“ uvedl Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Nejvíce posílají Češi peníze do zahraničí v říjnu a naopak nejvíce příjmů ze zahraničí dostávají v únoru.

Vzrůstající zájem o Eurogiro je především díky jeho snadné dostupnosti a bezkonkurenčním poplatkům, které jsou oproti standardním bankovním převodům do zahraničí výrazně nižší. „Eurogiro využívají i živnostníci, pro něž představuje cenově velmi zajímavou alternativu k tzv. přeshraničním platbám. Poslat peníze například do Německa mohou už od 100 Kč na Slovensko dokonce už od 50 Kč,“ doplnil Libor Svoboda

Celkové množství transakcí realizovaných prostřednictvím Eurogira PS

Rok Počet transakcí Procentuální nárůst
2002 6700 rok zavedení
2003 21 000 + 213 %
2004 53 000 + 152 %
2005 134 000 + 153 %

Prostřednictvím služby Eurogiro mohou lidé jednoduše převádět peníze do a z 13 zemí za velmi výhodné poplatky a přitom ani nemusejí být klienty Poštovní spořitelny. Eurogiro je určeno pro fyzické osoby i podnikatelé, občany ČR ale i cizince. Eurogiro také nabízí možnost volby mezi tím, jestli budou peníze převedeny na účet nebo vybrány jako hotovost.

V současné době je možné peníze touto formou převádět mezi ČR a dalšími 13 zeměmi, mezi které patří: Belgie, Chorvatsko, Japonsko, Kanada, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Švýcarsko. „Více než 95 % veškerých transakcí je přitom realizováno s našimi slovenskými a německými sousedy,“ prohlásil Libor Svoboda.

Poštovní spořitelna nabízí službu Eurogiro jako jediná banka na českém trhu od roku 2002. Eurogiro je přitom lehce dostupné pro kohokoliv a zájemci jej mohou využít na kterékoliv ze 3400 pošt a ve Finančních centrech Poštovní spořitelny. Platba do zahraničí bývá doručena do tří dní od podání.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy