GE Money Multiservis financoval v roce 2005 nákupy za rekordních 9 miliard korun a je lídrem českého trhu

16.02.2006 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Společnost GE Money Multiservis financovala v loňském roce nákupy za téměř 9 miliard korun a potvrdila tak svoji vedoucí pozici na českém trhu splátkového prodeje. Jako hlavní distribuční kanál pro kreditní kartu společností GE Money zvanou MoneyCard rovněž poskytla v roce 2005 svým klientům největší počet kreditních karet na českém trhu, téměř 109 tisíc kusů. Kreditní karta MoneyCard se tak stala druhou nejrozšířenější kreditní kartou na českém trhu.

V roce 2005 financovala společnost GE Money Multiservis prostřednictvím svých produktů – kreditní karty MoneyCard, Multiservis úvěru a O.K. karty, nákupy v celkové hodnotě 8,965 miliardy korun, což je v meziročním srovnání o 9,7 % více. Díky široké distribuční síti spolupracujících obchodníků a efektivnímu cross-sellu přispěla společnost GE Money Multiservis k výraznému růstu zejména kreditních karet MoneyCard, kterých GE Money vydala v loňském roce celkem 108 918. Ve srovnání s rokem 2004 se jedná o nárůst o 606 %. Na konci roku registrovala společnost GE Money celkem 137 000 aktivních kreditních karet.

„Trh kreditních karet v České republice vykazuje v posledních letech výrazný nárůst, na čemž se výrazným způsobem podílí i společnost GE Money Multiservis. Kreditní karta MoneyCard společnosti GE Money byla nejvydávanější kreditní kartou na českém trhu v roce 2005 a stala se tak druhou nejrozšířenější kreditní kartou v České republice. Úspěšně jsme tak vstoupili do roku, v němž oslavíme čtyřicet let působení značky Multiservis na českém trhu,“ řekl Charlie Coode, generální ředitel společnosti GE Money Multiservis.

Nejúspěšnějším obdobím pro společnost se stal závěr roku, kdy GE Money Multiservis již tradičně nabízí zvýhodněné produkty – v loňském roce se jednalo o nabídku kreditní karty MoneyCard se čtyřměsíčním bezúročným obdobím a Multiservis úvěr s tříměsíčním odkladem splátek. Od 20. října do 31. prosince 2005, kdy bylo této nabídky možné využít, poskytnul GE Money Multiservis úvěry v celkové hodnotě 2,169 miliardy korun. Nejúspěšnějším dnem předvánočního období z hlediska financované částky se stal 22. prosinec s celkovou sumou, která přesáhla padesát miliónů korun. Konec roku 2005 rovněž potvrdil dlouhodobý trend, podle kterého převažuje v letních měsících mezi zbožím nakupovaným na splátky zejména bílá technika (ledničky, pračky atd.), zatímco v předvánočním období dávají zákazníci přednost nákupu černé techniky (televizory, hi-fi technika, LCD obrazovky, apod.).

„Jako úspěšná se ukázala naše strategie úzké spolupráce s obchodníky. Kromě splátkového financování prostřednictvím Multiservis úvěru je možné si pořídit na obchodních místech řady našich partnerů kreditní kartu MoneyCard, která klientovi šetří čas a půjčuje peníze zdarma. Daří se nám tak plnit cíle, které si společnost GE Money Multiservis vytyčila – nabízet rychlé, snadné, flexibilní a dostupné produkty,“ uvedl Charlie Coode a dodal: „S velkým zájmem u klientů se setkaly rovněž co-brandované kreditní karty vydávané ve spolupráci s obchodníky. V roce 2005 jsme nabídli Electro World kreditní kartu a Makro kreditní kartu.“

Díky stále rostoucímu počtu klientů se společnost GE Money Multiservis rozhodla k výstavbě nového Centra zákaznických služeb v Ostravě, které ještě zvýší kvalitu poskytovaných služeb. Jeho budování bylo zahájeno v červnu loňského roku a otevřeno bude v dubnu 2006. Centrum zákaznických služeb přinese v průběhu tří let práci asi pěti stům zaměstnanců.

GE Money Multiservis se rovněž výrazným způsobem angažuje na poli hodnocení kvality českých obchodníků. V loňském roce proběhl již třetí ročník prestižního hodnocení českého maloobchodu – ocenění „GE Money Multiservis Obchodník roku“, v němž byli prostřednictvím průzkumu mezi reprezentativním vzorkem české populace vybráni vítězové devíti oborových kategorií a absolutní vítěz – společnost OBI.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy