Investice přesáhly 140 mil. Kč

17.02.2006 | , Hartmann
Tiskové zprávy


140.718 mil. Kč – to je přesný objem investic firmy Hartmann-Rico za rok 2005. Letos hodlá na projektech a inovacích proinvestovat asi 136 mil. Kč.

Největší investicí v hodnotě 50 mil. Kč byl zajisté stroj pro skládání krytí operačních stolků. Členy mezinárodního týmu, který celý stroj projektoval, byli i odborníci z České republiky. Dalšími výraznými investicemi byla technologická inovace strojového parku a rekonstrukce závodu firmy Hartmann-Rico v Mostě. V roce 2005 tento závod čerpal celkově přes 34 mil. Kč.

„V roce 2006 bude pokračovat rozvoj závodu v Mostě a dále máme naplánované investice zejména do automatizace výroby komponent našeho operačního krytí. Celkem jsme v letošním roce připraveni použít pro další rozvoj naší výroby více než 136 milionů korun. “ uvedl Ing. Jaroslav Novák, technický a výrobní ředitel.


„Investice do nových technologií a automatizace procesů však nejsou primárně zaměřeny na snižování stavu zaměstnanců. Díky nim chceme udržet konkurenceschopné ceny a zvyšovat objemy výroby. Stav personálu se snažíme držet meziročně zhruba konstantní,“ doplnil Novák.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy