HARTMANN-RICO pomáhá obětem zemětřesení

14.03.2006 | , Hartmann
Tiskové zprávy


Společnost HARTMANN-RICO – největší výrobce zdravotnických prostředků v ČR  poskytla humanitární organizaci Hand for Help materiál v hodnotě 22 000 korun.   

Materiál je určen pro pomoc obětem katastrofického zemětřesení v Pákistánu, které v říjnu minulého roku postihlo oblast větší než je Česká republika. Hand for Help funguje jako nestátní humanitární organizace, která výsílá mimořádné záchranné a lékařské týmy do oblastí postižených přírodní katastrofou.

Při zemětřesení bylo zničeno 80% tamních lékařských zařízení, ale počet pacientů stoupl třikrát. Hlavním cílem Hand for Help se stalo vybudování dětské polní nemocnice, která bude pomáhat především dětem do patnácti let a těhotným ženám v místě katastrofy. „Financování tohoto projektu je velmi obtížené,“svěřil se s problémy předseda Hand for Help Jaroslav Dolanský, „ani přes materiální a finanční podporu sponzorů se nám nedaří sehnat dostatečné množství prostředků.“

HARTMANN-RICO se tedy rozhodl pomoci a darovat lidem z Hand for Help materiál, který pomůže při vybavení dětské polní nemocnice do Pákistánu a okolních oblastí. Polní nemocnice bude zaměřena na poskytování nepřetržité ambulantní léčby a po vytvoření by měla být k dispozici jak pro nasazení v České republice, tak i v zahraničí. 

„Společně s organizací Hand for Help jsme vybrali z našeho produktového portfólia výrobky, které jsou v těchto oblastech poptávány", uvedla Irena Dvořáková, PR manažerka HARTMANN-RICO “jde především o obvazy a obinadla, vyšetřovací rukavice a náplasti, dětské pleny a inkontinentní pomůcky“.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy