Co týden dal?

31.03.2006 | , Finance.cz
Press centrum


Nemáte čas sledovat, co se celý týden kolem vás děje? Nevadí! I tentokrát pro vás máme připraven souhrn událostí z domova, ze světa i z našeho serveru. Sledujeme vše za vás...

Posledních 7 dní ve světě

  • Ruský prezident Vladimír Putin napadl Spojené státy, které podle něho brzdí proces jednání o vstupu Ruska do Světové obchodní organizace (WTO). "Dostali jsme bohužel od našich amerických kolegů seznam s požadavky na dodatečné dohody v otázkách, o nichž jsme si mysleli, že jsme je už dávno vyřešili, uvedl na setkání s ruskými podnikateli v Kremlu Vladimír Putin. Tyto požadavky vrací celý vyjednávací proces zpět. Rusko jedná o vstupu do WTO již 12 let.
  • Světová banka schválila dlouho očekávané oddlužení 17 nejchudších zemí světa o celkem 37 miliard dolarů. Schválením končí měsíce ostrých vyjednávání mezi největšími přispěvateli do pokladny Světové banky. Oddlužení nejchudších zemí schválili loni političtí lídři skupiny G8. Oddluženy budou Benin, Bolívie, Burkina Faso, Etiopie, Ghana, Guayana, Honduras, Madagaskar, Mali, Niger, Mosambik, Nikaragua, Rwanda, Senegal, Tanzanie, Uganda a Zambie.
  • Pravidla pro přijetí eura budou po zkušenostech s Řeckem uplatňována na nové členské státy EU mnohem přísněji, uvedl hlavní ekonom Evropské centrální banky (ECB) Otmar Issing. Země, která neplní přístupová kritéria, se připojit nemůže a nepřipojí se, dodal Issing. Údaje, které kandidáti předloží, budou tedy podrobeny mnohem přísnějšímu zkoumání.
  • Společnost Apple Corps, kterou spoluvlastní Paul McCartney, Ringo Starr, vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono a správci pozůstalosti po Georgi Harrisonovi, zažalovala Apple Computer již dvakrát kvůli jeho logu v podobě nakousnutého jablka. Apple Corps tvrdí, že Apple Computer v propagaci a programovém vybavení iTunes Music Store nesmí používat logo Apple.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

V našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 700 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte jeden měsíční příspěvek zpět!!!

Tip on-line prodeje pro tento týden/>

Kvůli zvýšení měsíčního příspěvku u smlouvy o penzijním připojištění se státním příspěvkem již nemusíte chodit na penzijní fond. Stačí vyplnit on-line změnový formulář v našem Prodejním centru a o nic víc se nemusíte starat. Jako odměnu za on-line navýšení získáte finanční odměnu ve výši rozdílu mezi původním a novým příspěvkem. Využijte služeb našeho Prodejního centra a vše zvládnete pohodlně od počítače.

Posledních 7 dní doma

  • Státní veterinární ústav potvrdil třetí případ ptačí chřipky v Česku, a sice u labutě nalezené opět v jižních Čechách. V platnosti mimořádných veterinárních opatření v okolí Hluboké a Českách Budějovic se nic nemění a vzhledem k tomu, že šlo o nález prakticky na stejném místě, ani se nebude měnit dále rozsah ochranného pásma. U první labutě z Hluboké se potvrdil vysoce patogenní subtyp H5N1, který je životu nebezpečný i pro lidi.
  • Česká republika bude mít zřejmě od poloviny příštího roku insolvenční zákon, který má nově řešit úpadky firem i jednotlivců. Tento zákon má výrazně zrychlit konkurzy, zlepšit postavení věřitelů a umožnit ozdravení problémových podniků reorganizací. Nově zavádí také osobní bankroty pro předlužené lidi a nabízí možnosti jejich oddlužení mimo exekuční režim. Po schválení návrhu Senátem jej nyní dostane k podpisu prezident Václav Klaus.
  • Česká společnost Vemex podepsala s Gazexportem, dcerou ruského plynárenského gigantu Gazprom, dohodu o dodávkách zemního plynu do České republiky, které budou obcházet bývalý český plynárenský monopol RWE Transgas. Dodávky by měly být zahájeny ještě v tomto roce.
  • Škody způsobené současnými záplavami se podle ministra financí Bohuslava Sobotky (ČSSD) podaří vládě pokrýt ze zdrojů státního rozpočtu. Podle něj škody nedosáhnou takových rozměrů jako při záplavách v roce 2002. Extrémní povodně podle odborníků hrozí v Jihomoravském a Zlínském kraji až do soboty. S rozvodněnými řekami se však potýkají i ostatní kraje v ČR.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

 

Výrobky roku 2006Zvolte si svůj vítězný výrobek mezi produkty, které byly přihlášeny do programu Volba spotřebitelů 2006 – Nejlepší novinka. Všichni hlasující získají předplatné časopisu dle vlastního výběru a software od společnosti AEC zdarma! Deset vylosovaných získá balíčky v hodnotě přes 400 Kč od organizátora programu Atoz Event s.r.o., které budou obsahovat některé z přihlášených výrobků. Hlasujte na stránce www.finance.cz.

 

Posledních 7 dní na našem serveru

  • Podnikáte a potřebujete finance na investici do nemovitosti? Zkuste hypotéku pro podnikatele. Tento bankovní úvěrový produkt určený podnikatelům má jedny nejnižších úrokových sazeb na finančním trhu. Všechny důležité informace o tomto druhu hypoték najdete nově na našem serveru v sekci Bydlení.
  • Východoevropské burzy se v poslední době staly velkým lákadlem pro zahraniční investory a zájem o ně neustále stoupá. V tomto týdnu jsme zveřejnili poslední díl našeho miniseriálu mapujícího situaci právě na burzách jihovýchodní Evropy. Zajímá-li vás historický vývoj či současné dění na rumunské, bulharské či srbské burze, navštivte tyto stránky.
  • Se společností AEC Data Security Company jsme pro vás připravili nový seriál s názvem Informační bezpečnost v praxi, zaměřený na zabezpečení počítačových dat. Celkem se můžete těšit na deset dílů, které budeme v sekci Firmy zveřejňovat čtyřikrát do měsíce vždy každou středu.

Fintriky

Rozhodli jste se zhodnotit vaše finance s využitím investic avšak nevíte, jaký produkt si vybrat a jak to provést? Stačí si přečíst finanční rady a tipy tohoto týdne, kde jsme pro vás připravili přehled těch nejzajímavějších investičních příležitostí. V pondělním fintriku jsme vám popsali možnosti investic do fondů, které mohou podle novely zákona o kolektivním investování provádět i drobní investoři. V dalších článcích jsme vám poradili, jak se dají získat nemalé peníze prostřednictvím investování do nemovitostí a do cenných papírů (akcií). Na investice s nízkou mírou rizika, kterými jsou např. klasické bankovní investiční produkty, jsme se zaměřili ve čtvrtek. V posledním fintriku tohoto týdne jsme vám představili alternativní investice, čili investice do vína, do umění, komodit či do zlata.

Anketa

Na naší domovské stránce jste v tomto týdnu nenašli klasickou ;anketu, ale soutěžní kvíz. Od minulého týdne totiž můžete soutěžit s Rádcem investora o zajímavé ceny. Popis programu včetně anketní otázky najdete na této stránce.

Anketní otázka pro tento týden byla zveřejněna v jiných podsekcích po celém serveru. V tomto týdnu jsme se vás v naší pravidelné anketě ptali, zda se vám líbí, že ČEZ stále zdražuje elektřinu a přitom jen za loňský rok vydělal přes 22 miliard. A výsledky hlasování?

  • Ano, na ziscích ČEZu není nic špatného - 24 %
  • Ne, to se mi vůbec nelíbí - 76 %

Z výsledků ankety je zřejmé, že většině našich čtenářů se zdražování elektřiny od nejziskovější české firmy ČEZ vůbec nelíbí.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum