MF poskytne klientům Pojišťovny Morava 50 mil. na škody ze záplav

26.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Ministerstvo financí poskytne ze státního rozpočtu formou příspěvku či dotace 50 miliónů korun osobám pojištěným u Pojišťovny Morava, jejichž majetek byl postižen povodní v roce 1997. ČTK o tom včera informovala Jana Vargová z tiskového oddělení ministerstva.

Příspěvek mohou získat právnické a fyzické osoby pojištěné ke 4. červenci 1997 u Pojišťovny Morava, které měly k tomuto dni a ke dni podání žádosti o příspěvek na území České republiky trvalý pobyt.

Žadatelé musí do 30. listopadu podat "Žádost o poskytnutí příspěvku nebo dotace" příslušným okresním úřadům. Formuláře těchto žádostí jsou pro žadatele k dispozici na okresních úřadech, sdělila Vargová.

K žádosti bude podle ní třeba přiložit kopii pojistné smlouvy a kopii potvrzení o zaplacení pojistného splatného ke 4. červenci 1997, doklad o vzniku škody v důsledku povodní a její výši a čestné prohlášení o správnosti všech v žádosti uvedených údajů a o tom, že škoda nebyla uhrazena jiným způsobem.

Ministerstvo financí poté určí jednotlivým žadatelům konkrétní výši odškodného na základě sumarizace nahlášených škod a částky 50 miliónů, kterou je ministerstvo limitováno. Finanční prostředky budou na běžný účet okresního úřadu poukázány nejdříve po uplynutí 90 dnů od konce lhůty na podání žádostí, dodala Vargová.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ