Hypotéční listy Bank Austria Creditanstalt mají rating Baa+

11.06.1999 | ,
BYDLENÍ


Emise pětiletých hypotéčních zástavních listů Bank Austria Creditanstalt získala u ratingové agentury Czech Rating Agency (CRA) dlouhodobý mezinárodní rating Baa+ a dlouhodobý lokální rating Acr. ČTK to včera sdělili zástupci CRA.
Vysokou známku na úrovni ČR udělila agentura po posouzení rizik souvisejících se splácením kupónu i jistiny emise, kvality krycího bloku, systému jeho kontroly, splácení hypotéčních úvěrů i s přihlédnutím k osobě emitenta a jeho schopnostem a ochotě dostát řádně a včas všem splatným závazkům.
"První tranše emise hypotéčních zástavních listů je plně kryta pohledávkami z poskytnutých hypotéčních úvěrů v objemu 300 miliónů Kč, jejichž výše nepřesahuje 63 procent hodnoty zastavených nemovitostí," upřesnila CRA.
Objem první série 8,5procentní emise hypotéčním zástavních listů Bank Austria Creditanstalt je 300 miliónů Kč při nominální hodnotě 10.000 Kč a emisním kursu 105,5 procenta. Z výnosu emise, jež se bude obchodovat na veřejných trzích, se neplatí daně. Celkový objem emise dosáhne v příštích dvou letech 2,5 miliardy Kč.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: BYDLENÍ