Tisková zpráva Volksbank CZ

29.07.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


TISKOVÁ INFORMACE

 

Úspěšný vývoj VOLKSBANK CZ, a.s.

První polovina roku se pro Volksbank CZ, a.s. vyznačovala dalším rozšiřováním obchodních aktivit. Vysoce kvalitní péče o zákazníky, zajišťovaná speciálně vyškolenými zaměstnanci, efektivně využité a moderní technologické vybavení a v neposlední řadě rozšiřování a modernizace našich pracovišť měly za následek další nárůst počtu klientů, kteří nám v souladu s naší zásadou - důvěra zavazuje – svěřují své finanční záležitosti.

Důvěra, kterou nám projevili naši klienti a obchodní partneři, vedla k tomu, že Volksbank CZ, a.s. i v první polovině roku 1999 vykázala úspěšný a dynamický rozvoj ve všech obchodních oblastech.

Podpora rakouských, německých, italských a francouzských podniků joint venture, stejně jako tuzemských drobných a středních podniků s rostoucím exportním podílem představují spolu s městy a obcemi hlavní cílovou skupinu obchodně-politického zaměření Volksbank CZ, a.s.

Partnerství s klienty pro nás není jen heslem, znamená převzetí odpovědnosti za klienta, které vede spolu s vhodnou a obezřetnou obchodní politikou, pravidly likvidity a řízením rizik k oboustranně plodné spolupráci.

V první polovině roku byly otevřeny nové pobočky v Olomouci a ve Zlíně a nové, rozsáhlejší pracoviště v Praze, které od slavnostního otevření vykazuje velmi dobré výsledky. Plánuje se také vybudování poboček ve Znojmě a Mladé Boleslavi. Obchodní oblast Volksbank CZ, a.s. se zaměřením na komunální sféru byla reorganizována v souladu s definicí naší cílové skupiny a po odsouhlasení mateřským koncernem začleněna do Volksbank CZ, a.s.

Přehled hospodářských výsledků Volksbank CZ, a.s.:

K 30. 6. 1999 dosáhla Volksbank CZ, a.s. se 167 zaměstnanci čistý zisk

ve výši

20,3 mil. Kč, což představuje

78,8 % ročního zisku roku 1998. Bilanční suma se v I. pololetí zvýšila o 13,5 % a dosáhla objem 6,9 mld. Kč.

Obzvlášť příznivý vý

voj vykázal celkový objem vkladů, který se zvýšil o cca 30 % a vzrostl na 2,6 mld. Kč. Naši klienti oceňují na Volksbank CZ, a.s. především jistotu a přizpůsobení sazeb podmínkám trhu. Vysoké oblibě se tak mohly těšit především termínované vklady, jejichž objem se v první polovině roku zvýšil o 44 %.

Neméně potěšitelný byl nárůst objemu úvěrů, který dosáhl v první polovině roku

18,6 %. V této oblasti si naši klienti cení přiměřené míry rizika a rychlých a transparentních postupů při rozhodování. Celková výše poskytnutých úvěrů k 30. 6. 1999 dosáhla 5,2 mld. Kč., z čehož 68 % připadlo na investiční a 32 % na kontokorentní úvěry. Úvěry v cizích měnách dosáhly v souladu s mezinárodním postavením banky 79 % celkového objemu úvěrů.

V přímé návaznosti na rozvoj těchto stěžejních oblastí vzrostl oproti konci minulého roku také počet běžných účtů s širokou nabídkou služeb, a to o 35 %. Díky tomu vykázal dynamický vývoj i obrat v oblasti zahraničního a tuzemského platebního styku. Vynikající technické vybavení Volksbank CZ, a.s. umožnilo bezproblémové zpracování zvýšeného objemu položek.  Nejvyšší kvalita, perfektní realizace ve stanoveném termínu a nejlepší služby jsou naším hlavním cílem.

V obchodním roce 1999 se Volksbank CZ, a.s. soustřeďuje především na zahájení obchodování s cennými papíry. V průběhu II. pololetí letošního roku očekává přidělení licence ČNB . V současné době Volksbank CZ, a.s. připravuje atraktivní nabídku produktů a služeb pro naše klienty. Naši pracovníci se již nyní těší na vstup do tohoto nového a dynamického obchodního odvětví, které bude klientům ve spojení s dosavadním nabídkou produktů a služeb skýtat mnoho dalších možností.

V rámci soustavných příprav na budoucí úkoly věnujeme veškeré uvolněné zdroje úspěšně ukončeného EURO-projektu plně problematice roku 2000. Náš projektový tým roku 2000 pracuje podle předem stanoveného a našimi poradenskými firmami odsouhlaseného harmonogramu přechodu do nového tisíciletí. Projekt roku 2000 zajistí plnou připravenost Volksbank CZ, a.s. na tuto významnou změnu letopočtu.

Volksbank CZ, a.s. chce a bude pokračovat ve své úspěšně započaté cestě. Naším cílem je nabízet neustále se zvyšujícímu počtu zákazníků a obchodních partnerů vysoce kvalitní služby a produkty ve spojení s vynikajícím poradenstvím.

 

BRNO dne 26. července 1999

Johann LURF

předseda představenstva

 

 

 

 

 

 

Přílohy k tiskové informaci

:

1. Finanční skupina Volksbank v České republice

2. Základní finanční údaje Volksbank CZ, a.s. k 30. 6. 1999

3. Aktuální úrokové sazby Volksbank CZ, a.s. v CZK a cizích měnách

4. Sazebník poplatků za poskytování peněžních a obchodních služeb

5. Seznam produktů pro právnické a fyzické osoby

6. Obchodní síť Volksbank CZ, a.s.

 

 

 

 

 

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ