Britská společnost zvyšuje počet českých zaměstnanců

19.08.1999 | ,
MAKRODATA A EU


český press release Toray - opravený

 

 E&M Manufacturing Ltd., britská specializovaná textilní firma zvýšila počet svých zaměstnanců o dalších 110 pracovníků. E&M nyní ve svých dvou závodech na severovýchodě Čech v Lázních Bělohrad a v obci Pecka zaměstnává více než 200 zaměstnanců.

Společnost zahájila výrobu v České republice na konci roku 1997 poté, co investovala částku ve výši 1,5 mil. USD do stavby v obci Pecka a do nákupu strojního zařízení. Investice se uskutečnila za pomoci CzechInvestu a britské právní kanceláře Seddons. I v tomto roce využila společnost služeb právní kanceláře Seddons k zařízení veškerých potřebných záležitostí týkajících se rozšíření výrobních aktvit v České republice.

“Naše roční výrobní aktivity v obci Pecka nás přesvědčily o tom, že produktivita českých
a britských pracovníků dosahuje stejné úrovně”, říká Khalil Al-Mosawi, manažer společnosti.
“Seddons nám od roku 1997 velmi významným způsobem pomáhal vyřešit veškeré právní otázky. Jsme velmi potěšeni bezproblémovým zahájením našich zdejších aktivit. Tato skutečnost přispěla k rozhodnutí investovat do našich aktivit v České republice dalších 25 mil. CZK (přibližně 500,000 GBP).”

“Je příjemné sledovat, že v České republice neinvestují pouze velké multinacionální společnosti” říká Jan Grozdanovic z firmy Seddons. “Rád vidím, že v této zemi investují i malé a střední podniky.”

  

Kontakt: Vladimíra Ryšánková, zahraniční zástupce ve Velké Británii

CzechInvest, 95, Great Portland Street, London W1N 5RA

tel: (44 171) 291 99 22, fax: (44 171) 436 83 00

e-mail: czechinuk@london.czech.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU