Vláda schválila fiskální výhled a Společné hodnocení s EK

09.09.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Vláda včera schválila střednědobý fiskální výhled a Společné hodnocení vlády a Evropské komise týkající se priorit hospodářské politiky ČR. Fiskální výhled, který je i součástí hodnocení, však bude ještě na základě nové prognózy ministerstva financí upraven, uvedl na dnešní tiskové konferenci po zasedání vlády ministr financí Pavel Mertlík.

"Text Společného hodnocení je odsouhlasen s Evropskou komisí a navazuje na Hospodářskou strategii vstupu do Evropské unie," přiblížil Mertlík. Dokument shrnuje hlavní body hospodářské strategie a v konečné fázi bude podepsán jako společný materiál ČR a Evropské komise.

Jde asi o třicetistránkový dokument, který obsahuje aktuální analýzu ekonomické situace, makroekonomické scénáře vývoje a například kapitolu o restrukturalizaci. "Za jednoznačnou prioritu byl stanoven ekonomický růst při zachování stability měnového kursu a cenových hladin," uvedl ministr.

Střednědobý fiskální výhled bude rovněž upraven a předložen parlamentu spolu s návrhem rozpočtu na rok 2000, doplnil Mertlík. Korigovaná prognóza by měla být hotova během necelého měsíce.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU