Personál Evropská komise bude diskutovat o reformě

20.10.1999 | ,
Domovská stránka


Evropská komise oznámila směr své reformy, ustavila pracovní skupinu, která ji bude řídit, a představila návrhy pro zlepšení vnitřního sociálního dialogu

Evropská komise oznámila směr své reformy, ustavila pracovní skupinu, která ji bude řídit, a představila návrhy pro zlepšení vnitřního sociálního dialogu.

Evropská komise oznámila směr své reformy, ustavila pracovní skupinu, která ji bude řídit, a představila návrhy pro zlepšení vnitřního sociálního dialogu. Podle místopředsedy Neila Kinnocka je třeba položit základy vysoce kvalitní mezinárodní organizace ve službách členských států, jíž komise "může být

a měla by být."

Detailní plány budoucích změn a časový rozvrh jejich zavedení budou vytyčeny v dokumentu Reformní strategie v únoru 2000. Kinnock dnes upozornil, že cílem reformy je zvýšit výkonnost, odpovědnost a otevřenost institucí EK a vypěstovat v nich etiku služby veřejnosti.

V centru reformního procesu bude stát speciální pracovní skupina, kterou povede Claude Chene. Se zaměstnanci bude reforma konzultována prostřednictvím Hlavního výboru pro personál a odborových svazů. Kinnock též hodlá pokračovat ve schůzích s 18 000 úředníky EK na všech úrovních. Jak řekl, k reformnímu procesu je třeba porozumění a účast všech pracovníků EK. "Současný systém sociálního dialogu nefunguje," řekl Kinnock.

Zdroj: HN z 20. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka