ČRP do září s pojistným 685 miliónů Kč a ziskem devět miliónů Kč

26.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Česko-rakouská pojišťovna (ČRP) předepsala za letošních devět měsíců pojistné 685 miliónů Kč, což bylo v porovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšení o 39 procent. Čistý zisk firmy byl do září devět miliónů Kč, zatímco loni představoval pět miliónů Kč. ČTK to dnes sdělila vedoucí odboru reklamy a PR ČRP Marie Malá.

U neživotního pojištění pojistné činilo 559 miliónů Kč, u životního 126 miliónů Kč. "Nejdynamičtěji se rozvíjela oblast životního pojištění," dodala Malá. Loni na konci září zde bylo pojistné pouze 41 miliónů Kč.

Od 25. října začala ČRP jako jedna z 11 pověřených pojišťoven nabízet na 90 jednatelstvích a u dalších poradců sjednání pojištění odpovědnosti za provoz motorového vozidla. V roce 1998 ČRP předepsala pojistné za 680 miliónů Kč. Hospodaření pojišťovna loni ukončila se ziskem přes 30 miliónů Kč. ČRP patří nyní podle výše pojistného mezi deset největších domácích subjektů.

Spoluzakladatelem a hlavním akcionářem ČRP je s podílem 83,33 procenta rakouská pojišťovna Bundesländer, člen největší rakouské pojišťovací skupiny BARC. Druhým akcionářem je Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), která se zúčastnila navýšení základního jmění na 480 miliónů Kč a získala tak podíl 16,67 procenta.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ