Klienti ČSOB již v současnosti neplatí za vydání a vedení kreditní karty

16.03.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Klienti ČSOB již v současnosti neplatí za vydání kreditní karty žádný poplatek. Pro držitele Aktivního a Prémiového konta je zdarma i vedení kreditní karty. Klienti, kteří u ČSOB žádné konto nemají, zaplatí za vedení kreditní karty 400 Kč měsíčně.

Novinky v balíčkových účtech představí ČSOB na začátku dubna. Budou vycházet z konceptu více služeb a benefitů za stejné nebo menší peníze.

S ČSOB kreditní kartou je také možné využít CashBack, což je v tomto případě jediná možnost pro výběr kreditní kartou zdarma na českém trhu. ČSOB kreditní kartu lze využít při placení za zboží a služby, pro výběry hotovosti z bankomatů, při platbách na internetu a pro převod peněz na běžný účet vedený u ČSOB.

Pro vydání kreditní karty není potřebné mít v ČSOB vedený běžný účet. Bezúročné období 45 dnů se vztahuje i na výběry hotovosti z bankomatu a převody na běžný účet, které klienti mohou čerpat až do výše 90 % z týdenního limitu kreditní karty.

ČSOB Kreditní karta je vydávaná v podobě karet MasterCard Standard, Unembossed nebo Gold.

Pojištění u karet vydaných ČSOB kryje poplatek za hlášení ztráty nebo odcizení karty, poplatek za náhradní vydání karty, případné zneužití karty a nově u kreditních karet i úroky z těchto částek. V případě ztráty nebo odcizení karty pojištění kryje období 72 hodin před jeho nahlášením. Součástí je cestovní pojištění a pojištění právní ochrany pro řidiče motorových vozidel (D.A.S.). U nepojištěných karet banka přebírá odpovědnost za zneužití v okamžiku nahlášení ztráty nebo odcizení. Odpovědnost za zneužití se nevztahuje na transakce, kde byl použit PIN.

Minimální měsíční splátka činí 5 % z vyčerpané částky úvěru, minimálně 500 Kč, ale ne více než klient vyčerpal. Úroková sazba je 19,2 % p.a.

K dnešnímu dni má ČSOB Kreditní kartu 53 000 klientů.

Poslední novinkou Skupiny ČSOB je únorové zavedení kreditní karty Poštovní spořitelny pro podnikatele. Podle průzkumů by ji mělo využívat 50 procent stávajících klientů. Kreditka PS nabízí úvěry do 50 000 Kč bez zajištění.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy