AXA oznámila akvizici maďarské banky pro drobnou klientelu ELLA

20.03.2007 | , AXA
Tiskové zprávy


Společnost AXA Holdings Belgium SA oznámila, že dosáhla dohody se společností ELLA Holdings Ltd a jejím hlavním akcionářem společností Royalton Capital Investors a získala 100% podíl v bance ELLA a jejích dceřinných společnostech.

Tato akvizice posiluje strategii severního a východního regionu společnosti AXA rozšířit svou nabídku produktů finančního zabezpečení prostřednictvím integrace bankovních služeb pro drobnou klientelu.

„Akvizice mladé dynamické banky ELLA urychlí náš rozvoj na velmi slibném maďarském trhu,” uvedl Alfred Bouckaert, ředitel pro regionu severní a východní Evropy společnosti AXA. „Jsme přesvědčeni, že bankovní služby pro drobnou klientelu jsou strategickým doplňkem naší nabídky finančního zabezpečení a máme v úmyslu využít know-how společnosti AXA Bank Belgium k postupnému rozvoji těchto služeb v celém regionu severní a východní Evropy společnosti AXA,” dodal.

Banka ELLA, která se původně specializovala na on-line bankovnictví a dnes je nejrychleji rostoucí bankou v Maďarsku, je šestým největším poskytovatelem hypotéčních úvěrů v zemi. Na konci roku 2006 činila její celková aktiva 375 milionů eur a měla okolo 68 000 zákazníků. Banka ELLA zaměstnává 340 pracovníků. Vedle nabídky e-bankovnictví u vkladových produktů banka v podstatě funguje prostřednictvím sítě nezávislých zprostředkovatelů hypotéčních úvěrů.

Cílem této transakce je rozvinout aktivity skupiny AXA v Maďarsku a vyhovět požadavkům maďarských spotřebitelů rozšířením stávající řady pojistných produktů o bankovní služby pro drobnou klientelu.

Spojení obchodní činnosti společnosti AXA Hungary, páté největší společnosti na trhu penzijního pojištění, s bankou ELLA naváže na úspěšný model společnosti AXA v Belgii.

Dokončení této transakce podléhá souhlasu regulatorních orgánů.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy