Pojišťovny lákají řidiče na různé bonusy

14.11.2007 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Povinnost pojistit své vozidlo je dána zákonem. Kterou z 11 pojišťoven zvolíte, to již záleží čistě na vás. Jelikož podzimní boj o klienta vrcholí, připravily pojišťovny pro své zákazníky celou řadu dárků. Jakých?

Téma týdne: Vánoční dárky od finančních institucí

Právo vyjet na tuzemské komunikace má podle statistik České kanceláře pojistitelů bezmála 6 milionů vozidel. Stejně jako povinnost mít uzavřeno zákonné pojištění. Pojištění automobilů se tak stává obrovským byznysem, ve kterém se točí stovky miliard korun. Pojišťovny ve snaze přilákat motoristu na svoji nabídku povinného ručení nabízí pro své zákazníky rozličné dárky.


Když bonus, tak pro všechny


Ne každý je ale pro komerční pojišťovnu přínosem, pojišťovny mají zájem především o zodpovědné a opatrné řidiče. Ten, kdo dokáže jezdit bez nehod, může se těšit na zajímavé slevy. Díky segmentaci jsou cenově zvýhodněny některé skupiny řidičů – při výpočtu pojistného je tak rozhodující objem či výkon vozidla, jeho stáří nebo místo bydliště, věk majitele vozu a mnoho dalších kritérií.

Ovšem ani ostatní „nesegmentovaní“ řidiči nejsou od bonusů ušetřeni. Běžným standardem k povinnému ručení je asistenční služba nebo úrazové pojištění řidiče, řada pojišťoven nabízí slevu na havarijní pojištění. Získat však můžete i další nadstandardní výhody. Vyjmenovat všechny je téměř nemožné, podívejme se na nabídku 5 nejsilnějších pojišťoven v oblasti povinného ručení, tak jak je uvádí webové stránky jednotlivých pojišťoven:

  • Allianz - sleva až 11 procent z pojistného při sjednání povinného ručení se spoluúčastí pojistníka.
  • Česká podnikatelská pojišťovna – získání kreditní karty od společnosti Cetelem, která držiteli přinese slevu 3 % na nákup benzinu u jakékoliv čerpací stanice v tuzemsku i v zahraničí přijímající platební karty MasterCard. Navíc díky ní získá klient automatické členství v klubu Aura s možností čerpání slev u obchodních partnerů.
  • Česká pojišťovna - náhrada nákladů právní ochrany pojištěného do výše 10.000 korun.
  • Generali - posouzení nároků uplatněných na poškozeném a úhrada nákladů za právní zastoupení pojištěného v soudním řízení o náhradu škody.
  • Kooperativa - k povinnému ručení živelní pojištění zdarma. Je určeno pro osobní a užitková vozidla (do 3,5 tun) a vztahuje se na rizika povodeň, záplava, úder blesku, vichřice, krupobití, sesuv půdy, lavina, pád stromu či stožáru a požár.

Ostatní pojišťovny sází na slevy


Ani ostatní pojišťovny nezahálejí a svou nabídkou se snaží přilákat zejména ty řidiče, kteří mají vzornou minulost, a u kterých je pravděpodobnost nehody nižší. ČSOB přichází se slevou dobrého řidiče, tj. možností získání extra bonusu ve výši 15 % za 36měsíční bezeškodní průběh, stejnou slevu za stejné období získají také klienti pojišťovny Uniqa. Nadstandardní bonusy za jízdu bez nehod nabízí pojišťovna Triglav a Wüstenrot, u kterých se může sleva vyšplhat až na 60 %.


Změna pojišťovnyPokud uvažujete o změně pojišťovny, pak vězte, že je nejvyšší čas. Podle zákona je třeba podat výpověď 6 týdnů před koncem pojistného období. Pro řidiče, kterým končí smlouva k 31. 12., je třeba podat výpověď nejpozději 19. listopadu 2007!

Sleva není všechno, ale potěší


Český člověk je velice konzervativní ale zároveň citlivý na cenu. Právě výše pojistného nezřídka bývá důvodem pro změnu dosavadní pojišťovny. Stejně jako v případě jiných pojistných produktů, ani u povinného ručení by neměla být jediným faktorem pro výběr pojišťovny pouze cena, ale i další kritéria a ostatní služby.


Dárky od finančních institucí

    Vánoce se nezadržitelně blíží a tak přichází ten správný čas pro každoroční bonusy, slevy a dárky. Nejinak je tomu u finančních institucí. Přečtěte si v naší pravidelné rubrice finančních tipů a triků, co nabízí stavební spořitelny, pojišťovny, banky nebo splátkové společnosti

Allianz Direct

Online pojištění Allianz Direct

Snadno. Rychle. Online. Allianz Direct - specialista na online pojištění.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ