Akcie na Wall Street klesnou po zklamání z Intelu

16.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Futures na americké akciové indexy ve středu setrvaly v záporném teritoriu a ukazovaly na pokles při otevření trhu po zprávě, že...

...spotřebitelské ceny ve Spojených státech v prosinci rostly poněkud více, než se čekalo.

Akcie na Wall Street tak zřejmě prohloubí prudké ztráty z úterní seance, když Intel <INTC.O> po jejím závěru vykázal čtvrtletní výsledky i výhled pod odhady trhu, a umocnil tak obavy z recese [ID:nSCH633573].

Akcie Intelu, jenž podle analytiků zklamal hlavně výhledem tržeb [ID:nSCH633573], při elektronickém obchodování před otevřením trhu padaly o 12 procent.

Futures nepatrně pookřály po zprávě, že výrobce obchodního softwaru BEA Systems <BEAS.O> souhlasil se svým převzetím firmou Oracle <ORCL.O> za 8,5 miliardy dolarů.

Akcie JPMorgan Chase & Co <JPM.N> při mimoburzovním obchodování rostly o 2 procenta poté, co tato třetí největší banka ve Spojených státech sice vykázala pokles čtvrtletního zisku, ale její odpisy související s hypoteční krizí byly ve srovnání s konkurencí relativně mírné [ID:nSCH644302].

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:10 SEČ ubíraly 7,2 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> padaly o 24 bodů.

Čerstvé údaje ministerstva práce ukázaly, že index spotřebitelských cen (CPI) Spojených států v prosinci meziměsíčně stoupl o 0,3 procenta, zatímco ekonomové čekali jeho růst o 0,2 procenta po listopadovém skoku o 0,8 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK