Nejméně závad má Mazda 3 a 2, Golf a Ford Fusion

17.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. ledna (ČTK) - Nejméně závad mezi auty do tří let stáří mají Mazda 2 a 3 a Volkswagen Golf spolu s Fordem Fusion. Nejméně spolehlivé jsou naopak Kia Carnival, Chrysler PT Cruiser a Renault Espace. Vyplývá to ze statistiky německých technických kontrol TÜV, kterou zveřejnily ve spolupráci s motoristickým časopisem Auto Bild.

Mezi maximálně tříletými vozy si dobře vedla i Škoda Octavia, která skončila na 35. místě, tedy v první třetině žebříčku, spolu s Audi TT a modelem Smart ForTwo. Fabia skončila na 49. pozici.

Mazda 2 vykazovala podíl vozů, které napoprvé neprošly technickou kontrolou, na úrovni 1,2 procenta, druhá Mazda 3 pak 1,4 procenta. Škoda Octavia měla podíl závad 3,8 procenta a Kia Carnival 19,7 procenta.

Podle ředitele českého zastoupení TÜV Olega Spružiny se přitom kvalita vozů stále zvyšuje. Například Ford Fusion, který loni skončil na druhém místě s podílem závad 2,6 procenta, by se letos s tímto procentem nedostal ani do první desítky. V letošním hodnocení musel na třetí místo vykázat jen 2,2 procenta závad.

TÜV sestavil žebříček na základě přibližně sedmi milionů technických kontrol v období od června 2006 do stejného měsíce 2007.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK