Prima posune večerní zprávy na 19:30

21.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Televize Prima posune od pondělí 4. února začátek své hlavní zpravodajské relace ze současných 18:55 na 19:30 a zprávy tak nasadí přímo proti Televizním novinám na Nově. Na dnešní tiskové konferenci to řekl výkonný ředitel televize Petr Chajda.

"Televize Prima se rozhodla k posunu hlavní zpravodajské relace, protože v současném vysílacím čase pro ně nevidí další potenciál růstu z hlediska počtu diváků," řekl šéfredaktor zpravodajství Primy Pavel Zuna. Pořad také mění název: dosud to byly 1. zprávy, od února to budou Zprávy TV Prima.

Moderátory Zpráv TV Prima budou současní moderátoři Terezie Kašparovská, Jiří Chum a Světlana Zárubová a nově Roman Fojta. Ten do televize Prima přichází ze zahraniční redakce České televize a na místě moderátora nahradí Petra Tichého. Chajda zároveň odmítl potvrdit informace dnešního vydání deníku Aha!, podle kterého měla do týmu moderátorů přijít i Mirka Čejková, někdejší moderátorka České televize a televize Nova.

Čas před Zprávami TV Prima bude ve vysílacím schématu patřit vědomostní soutěži Milionář, kterou bude moderovat Roman Šmucler.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK