Profit: Drábek končí v čele HK

21.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Hospodářská komora (HK) České republiky zřejmě získá na květnovém sněmu nové vedení. Podle webových stránek týdeníku Profit dosavadní prezident komory Jaromír Drábek už nehodlá kandidovat. Ve funkci jej s největší pravděpodobností vystřídá Petr Kužel, dosavadní viceprezident celostátní komory a zároveň předseda Hospodářské komory hlavního města Prahy, píše Profit.cz.

"Myslím, že dvě funkční období v takové pozici jsou maximální dobou, po kterou člověk může něco nového a užitečného přinášet. A také časem, který lze za daného tempa ustát ve zdraví," cituje server Drábka.

Prezident je nejvyšším voleným představitelem Hospodářské komory České republiky. Funkční období trvá tři roky, podruhé byl Drábek zvolen v roce 2005. "Přestože stanovy nezakazují vykonávat funkci více než dvě volební období, jsem zastáncem amerického systému - tedy dvě období a dost," řekl Profitu Drábek.

Kužel serveru potvrdil, že na květnovém sněmu bude kandidovat na prezidenta. Konkrétní podrobnosti svého programu zatím nesdělil. "Program a svoji vizi včas a podrobně představím kolegům a médiím. Stále je co zlepšovat. Na druhou stranu je nutno říci, že byl udělán velký kus práce a Hospodářská komora České republiky je dnes významnou institucí," dodal Kužel pro server Profit.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK