300 000 úvěrů za 27 mld. Kč – loňská bilance spotřebitelských úvěrů ČS

25.01.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


S celkovým objemem 67 mld. sjednaných spotřebitelských úvěrů upevnila Česká spořitelna svůj 45% podíl na trhu spotřebitelských úvěrů.

V loňském roce poskytla Česká spořitelna 300 000 úvěrů v celkovém objemu 27 mld. Kč. Oblíbený byl hotovostní spotřebitelský úvěr Půjčka. Klienti ocenili zejména rychlost vyřízení úvěru a jeho snadnou dostupnost. Zájem byl také o kontokorentní úvěry -v prosinci 2007 přesáhl celkový počet sjednaných kontokorentů České spořitelny 1 milion, ČS tak potvrdila svůj téměř 60% podíl na trhu kontokorentních úvěrů.
 
„Vsadili jsme na rychlost a jednoduchost, což je pro klienty důležité. V poskytování Půjček jsme nejrychlejší na trhu, 98 % schvalujeme do 1 minuty. Půjčka České spořitelny je tak pro klienty snadno dostupná“, uvedl Martin Techman, ředitel úseku Rozvoj obchodu České spořitelny. „Stejně jako v předchozích letech si klienti nejčastěji chodili do České spořitelny pro úvěry do 100 000 Kč,  výrazně vzrostl ale také počet  úvěrů od 100 do 200 000 Kč. Průměrná výše spotřebitelského úvěru tak loni činila 90 000 Kč s průměrnou splatností 6 let“, dodal Techman.

V nabídce jsou spotřebitelské úvěry účelové, kdy banka prostředky vyplácí na základě faktur a jiných daňových dokladů, nebo spotřebitelské úvěry hotovostní.  Klientům, kteří si zasílají příjem na účet vedený v České spořitelně, stačí k vyřízení hotovostního spotřebitelského úvěru do 200 000 Kč pouze jeden doklad totožnosti. Smlouva se většinou podepisuje při první schůzce, celé vyřízení úvěru zabere několik minut. Česká spořitelna bere v úvahu i ostatní závazky klienta - sledováním bonity klienta dbá na to, aby klienta nepředlužila. Na oblibě klientů získává i pojištění schopnosti úvěr splácet, pojistit si lze dlouhodobou pracovní neschopnost, plnou invaliditu, úmrtí, ale také ztrátu zaměstnání.

Často si klienti sjednávají také kontokorent, má ho již každý pátý klient České spořitelny. Maximální výše kontokorentního úvěru bez zajištění je 100 000 Kč. Od ledna loňského roku je navíc možné si kontokorent sjednat telefonicky, vyřízení kontokorentu pak trvá zhruba minutu a půl.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy