Balbinot: Generali PPF Holding za pět let zdvojnásobí hodnotu

30.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. ledna (ČTK) - Generali PPF Holding, společný podnik italské Generali a české finanční skupiny PPF, by mohl do roku 2012 zvýšit svou tržní hodnotu na deset miliard eur (260 miliard korun), tedy na dvojnásobek nynějšího počátečního stavu. Na tiskové konferenci v Praze to dnes uvedl jeden z generálních ředitelů Generali Sergio Balbinot.

Hodnota společnosti Generali PPF Holding, která ovládá Českou pojišťovnu, by se měla zvyšovat zejména díky vnitřnímu růstu, ale i pomocí akvizic, řekl Balbinot. Holding, který zastřešuje jednu z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě, zahájil činnost tento měsíc, kdy nabyla platnosti smlouva obou společností z loňského července. Generali v něm má 51 procent a PPF zbytek.

Balbinot také řekl, že Generali se zajímá o nějakou akvizici na americkém trhu. "Spojené státy jsou důležitým trhem, který sledujeme se selektivním přístupem ke specializovaným segmentům," řekl Balbinot podle agentury Reuters. Za oblast zájmu označil například důchodové a dlouhodobé zdravotní pojištění.

Generali je třetí největší pojišťovna v Evropě, PPF Group prostřednictvím České pojišťovny největším pojistitelem v ČR. Jejich holding plánuje zpočátku působit v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, na Ukrajině, v Rusku, Srbsku, Slovinsku, Chorvatsku a Kazachstánu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK