Prima spustila zprávy s Čejkovou a Zunou v novém čase

04.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Obnovenou premiéru někdejší moderátorské dvojice mohli vidět diváci večerních zpráv televize Prima. V pozměněném vysílacím čase se na obrazovce objevili Mirka Čejková a Pavel Zuna, kteří v obdobné roli vystoupili již před devíti lety, tehdy ovšem v konkurenční televizi Nova.

Zprávy TV Prima, v nové vizuální podobě, začínají v 19:30 a nahradily dřívější 1. zprávy, které Prima dosud vysílala pravidelně od 18:55. Televize se tak pustila do otevřeného souboje o diváky s dlouhodobě nejsledovanějšími Televizními novinami na Nově, které začínají ve stejnou dobu.

Čejková bývala jednou z nejpopulárnějších osobností Novy, několikrát ji diváci v anketě Anno zvolili nejoblíbenější ženou této televize. Moderování na Nově zanechala v lednu 2003. V minulosti pracovala i v České televizi.

O návratu Čejkové na televizní obrazovku média psala mimo jiné v souvislosti s jejím údajným požadavkem na omluvu a případnou finanční satisfakci od nového zaměstnavatele za to, že ji Prima v roce 2006 kvůli kandidatuře do Senátu za stranu Politika 21 vyřadila z pořadu Extra.

Také šéf zpravodajství Primy Zuna se může pochlubit zkušeností z konkurenční televizní stanice. Šéfredaktorem byl již v televizi Nova, kterou opustil v červnu 2006. Podobně jako Čejková několikrát vyhrál diváckou anketu Anno. Na Primě od loňského února moderuje soutěž Ber nebo neber, od září vede zpravodajství.

Zprávy TV Prima budou pod novým názvem kromě Čejkové se Zunou střídavě moderovat Terezie Kašparovská s Jiřím Chumem a Světlana Zárubová s Romanem Fojtou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK