U:fon nabídne seniorský tarif pro levné volání všem zákazníkům

05.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - Telekomunikační firma MobilKom působící pod značkou U:fon nabídne svůj tarif pro levné volání seniorů i ostatním zákazníkům. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Tarif s měsíčním paušálem 179 Kč, který firma představila začátkem ledna, patří k nejlevnějším na trhu. Programy konkurenční Telefóniky začínají na 237 Kč a u kabelové UPC na 220 Kč. Volání v rámci sítě U:fon je bezplatné. Za minutu na pevnou linku zákazník zaplatí 1,58 Kč a na mobil 5,90 Kč. Telefónica si v rámci programů Mini a Standard účtuje 1,58 Kč a 6,50 Kč ve špičce, mimo špičku ceny klesají až na polovinu.

"Zájem o speciální paušál pro seniory nás příjemně překvapil, a tak jsme začali uvažovat o jeho modifikaci, která by byla v nabídce pro každého. Zároveň jsme chtěli zachovat některé výhody speciálně pro starší lidi," uvedl marketingový ředitel U:fonu Marek Sláčík. Podle něj seniorům zůstane zvýhodněná cena pořízení telefonu jedna koruna, běžný klient zaplatí až 1999 Kč podle délky uzavřeného kontraktu.

Bezdrátová síť U:fona založená na mobilní technologii CDMA v současnosti pokrývá kolem 70 procent populace a využívá ji kolem 33.000 zákazníků. Letos má počet klientů překročit 100.000. MobilKom od jara 2006 vlastní investiční skupina Penta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK