Generali také nabídne pojištění poplatku za hospitalizaci

05.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - Pojišťovna Generali nabízí pojištění pro pobyt v nemocnici. Pojištění se vztahuje na pobyt v nemocnici z důvodu nemoci, úrazu, těhotenství a porodu, informovala pojišťovna v tiskové zprávě. Také Česká pojišťovna od února nabízí prostřednictvím dceřiné společnosti ČP Zdraví pojištění, které klientům pokryje placení povinného denního šedesátikorunového poplatku za pobyt v nemocnici.

Pojištění Generali denních dávek při pobytu v nemocnici je určeno všem ve věku od tří do 55 let. Výše denní dávky je volitelná v rozmezí od 50 Kč do 600 Kč. U dětí je maximální denní dávka 100 Kč. Výše pojistného je závislá na pohlaví a vstupním věku klienta a zůstává stejná po celou dobu trvání pojištění. Pojištění končí nejpozději dosažením 65 let věku klienta.

Výplata pojistného plnění je časově neomezena, s výjimkou hospitalizace v souvislosti s těhotenstvím, kdy je výplata omezena na 14 dní pro každé těhotenství. V případě úrazu s bezprostřední hospitalizací je pojistné plnění zvýhodněno výplatou dvojnásobku sjednané denní dávky.

Experti se v názoru na zájem o tento produkt liší. "Toto pojištění nebude nijak velkým hitem. I přes mediální humbuk nejsou poplatky u lékaře pro většinu lidí tak významnou a často placenou položkou, aby se kvůli ní pojišťovali. A pokud pro někoho jsou významným výdajem, obtížně by hledali peníze na toto pojištění," míní ředitel rozvoje poradenské firmy Partners Tomáš Prouza.

Šéfredaktor serveru Investujeme.cz Petr Zámečník se naopak domnívá, že o pojištění pobytu v nemocnici bude zájem poměrně velký. "Zejména starší a konzervativní lidé regulační poplatky vidí velmi negativně a možnost pojištění proto uvítají. Jde o optimálně načasovaný produkt," podotkl.

Generali patří mezi pět největších domácích pojišťoven. Založením pobočky rakouské pojišťovny Erste Allgemeine v roce 1993 a její transformací do české akciové společnosti Generali se pojišťovna vrátila na domácí trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK