Koruna se drží na 25,70 Kč/EUR a 17,57 Kč/USD

06.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. února (ČTK) - Česká měna se dopoledne vůči euru drží na 25,70 Kč/EUR, tedy 13 haléřů pod úterním ranním rekordem. Také vůči dolaru koruna zůstává v blízkosti úterního závěru na 17,57 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

V Česku se neočekávají žádná významná hospodářská data, vývoj kurzů středoevropských měn není jednoznačný. "Forint navazuje na úterní oslabení, ostatní z měn včetně koruny jsou bez větších změn," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Stagnaci pro dnešní den odhaduje i analytička Next Finance Markéta Šichtařová. "Z technického hlediska koruna již prakticky nemá prostor pro posílení," poznamenala. Příznivě ale podle ní můžou působit očekávání ohledně očekávaného čtvrtečního zvýšení úrokových sazeb na zasedání bankovní rady České národní banky.

Směr pohybu podle Vlka kurzu koruny nenaznačují ani akciové trhy. "Wall Street sice zavírala hluboko v minusu a podobně na tom byly i asijské akcie, avšak Evropa už místy koketuje s růstem," podotkl.

Dolar své úterní zisky proti euru ještě mírně rozšířil a obchoduje se na 1,4630 USD/EUR. V úterý zveřejněná čísla o lednovém rekordně prudkém oslabení sektoru služeb ve Spojených státech směr kurzu neovlivnila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK