Time Warner snížil zisk přes pomoc Harryho Pottera

06.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Time Warner <TWX.N> ve středu předpověděl, že růst zisku letos zpomalí, ale možná překoná odhady analytiků. Firma také vykázala pokles...

...zisku za poslední loňské čtvrtletí.

Ve výsledku za čtvrtý kvartál se odrazil přírůstek uživatelů širokopásmového připojení k internetu a telefonních linek a tržby z prodeje nosičů s filmy 300 a Harry Potter.

Majitel filmových studií Warner Bros či placené kabelové sítě HBO oznámil, že čistý zisk ve čtvrtém kvartále klesl na 1 miliardu dolarů čili 28 centů na akcii z 1,8 miliardy neboli 44 centů na akcii před rokem. Trh čekal zisk 29 centů na akcii.

Před rokem společnost započetla značné příjmy z prodeje divizí AOL a další položky. Po očištění o tyto příjmy činil zisk za poslední kvartál roku 2006 pouze 22 centů na akcii.

Tržby v období od října do prosince 2007 stouply o 2 procenta na 12,64 miliardy dolarů, v souladu s průměrným odhadem analytiků oslovených firmou Reuters Estimates.

Tržby divize AOL spadly o 32 procent, když je tížil odchod 740.000 uživatelů. Tento propad neutralizoval výsledek filmové divize, jež vykázala nárůst tržeb o 13 procent.

Mediální konglomerát, jenž vlastní také televizní kanál CNN, letos čeká nárůst očištěného provozního zisku před odpisy a amortizací o 7 až 9 procent. Trh čeká vzestup o 7 procent.

V roce 2007 společnost zvedla jádrový zisk o 17 procent.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK