Spořicí investiční účet je u klientů stále populárnější

11.02.2008 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Až pětkrát větší zájem o Spořicí investiční účet zaznamenala v lednu Poštovní spořitelna oproti předešlému měsíci. Dokazuje to nejen rostoucí oblibu investičních produktů PS, ale zároveň také důvěru lidí v silnou finanční instituci v době nestability trhů.

Spořicí investiční účet Poštovní spořitelny představuje originální způsob, jak vyváženě zhodnocovat finance – umožňuje výhodné investování a spoření zároveň. Účet je kombinací spořicí a investiční části, mezi které se dělí částka z počátečního vkladu. Například při minimální výši počátečního vkladu 30.000 Kč připadnou dvě třetiny na část spořicí a zbytek na investiční část účtu. Spořicí část účtu je přitom zúročena zvýhodněnou úrokovou sazbou.

„Spořicí investiční účet je v současné době ojedinělým produktem na českém trhu. Jeho specifikem je to,že zahrnuje jak spořicí část, která je nyní úročena 3,05 %, tak investiční část, která představuje investici do otevřeného podílového fondu ČSOB Jištěného růstu,“ komentuje Libor Svoboda, produktový manažer PS.

Vedle Spořicího investičního účtu je již déle v nabídce Poštovní spořitelny podobně moderní spořicí produkt Červené konto. Tento účet nabízí výhodnou formu spoření s nadprůměrným úročením (nyní 3 % p.a. od zůstatku 50.000 Kč) a zhodnocení dočasně volných finančních prostředků. Jeho hlavní předností je, že není vázán na výpovědní lhůtu a peníze jsou klientům kdykoliv k dispozici.

Úspěch obou účtů dokazuje, že si klienti cení jednoduchých, výhodných a zároveň dostupných produktů Poštovní spořitelny. „Nejenže zákazníci ukládají své peníze do spolehlivé instituce, Červené konto i Spořicí investiční účet jim navíc nabízejí možnost nadstandardního zhodnocení,“ doplňuje Libor Svoboda. Připomeňme, že Poštovní spořitelna získala 3. příčku v hodnocení Nejdůvěryhodnější banka roku 2007, ve kterém hlasovala veřejnost.

Podstatnou výhodou je také jejich široká dostupnost – přepážky České pošty a finanční centra Poštovní spořitelny. Červené konto je možné založit na více než 3 400 obchodních místech a Spořicí investiční účet na více než 630 obchodních místech Poštovní spořitelny.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy