Skupina AXA v roce 2007 dosáhla 20% růstu příjmů

11.02.2008 | , AXA
Tiskové zprávy


Finanční skupina AXA zaznamenala v roce 2007 velmi silný růst příjmů. Celkové neauditované příjmy dosáhly výše 78 miliard eur, což je meziročně o 20 % více

Úspěšná byla AXA ve všech hlavních oblastech svého podnikání, kterými jsou životní pojištění a spoření, pojištění majetku a úrazové pojištění a správa aktiv.

"Výsledky za rok 2007 vyjadřují naši silnou organickou výkonnost a pozitivní příspěvek společnosti Winterthur, kterou jsme převzali v roce 2006", řekl Henri de Castries, předseda představenstva skupiny AXA.

Životní pojištění a spoření
Objem nových obchodů v oblasti životního pojištění a spoření se meziročně zvýšil o 24 % a dosáhl výše 7,7 miliard eur. Tento výsledek odráží pokračující organický růst zejména v USA a Austrálii,
v Japonsku byl však růst i nadále negativní.

Ve střední a východní Evropě vzrostl  objem nových obchodů v oblasti životního pojištění a spoření
o 59 % na 107 milionů eur. Zeměmi, které nejvíce přispěly k tomuto růstu, byly Česká republika (nárůst o 82 % na 37 milionů eur) a Polsko (nárůst o 56 % na 49 milionů eur).

Pojištění majetku a úrazové pojištění
Příjmy z pojištění majetku a úrazového pojištění se meziročně zvýšily o 28 % na 25 miliard eur, přičemž všechny stěžejní země vykazovaly kladný organický růst, zejména pak Velká Británie a středomořské státy. Osobní pojištění vzrostlo o 5 %, a to zejména díky silnému růstu v oblasti pojištění osobních automobilů (1 095 000 nových smluv) a pojištění domácností (342 000 nových smluv), zatímco komerční pojištění vzrostlo o 2 %.

Správa aktiv
Příjmy ze správy  aktiv vzrostly o 10 % na 4,8 miliardy eur. Hnací silou byl vyšší průměr spravovaných aktiv a zlepšení skladby obchodů. Výnosy společností AllianceBernstein i AXA IM rostly silným dvouciferným tempem.
.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy