ČSOB Penzijní fondy s přibývajícími klienty navyšují svůj základní kapitál

20.02.2008 | , ČSOB PF
Tiskové zprávy


V reakci na nárůst počtu účastníků penzijního připojištění navyšují ČSOB Penzijní fond Progres a ČSOB Penzijní fond Stabilita svůj základní kapitál, každý o částku 200 000 000,- Kč.

Jediným akcionářem fondů je Československá obchodní banka, a. s., která v pondělí 18. února rozhodla o zvýšení základního kapitálu s tím, že bude jediným upisovatelem nových akcií obou fondů.

„Hlavním důvodem je zvýšení počtu účastníků penzijního připojištění, nárůst objemu spravovaných prostředků ve fondu a očekávání dalšího růstu. Potvrzujeme tímto krokem zájemcům o penzijní připojištění u ČSOB vysokou kvalitu a důvěryhodnost,“ informuje Petr Beneš, generální ředitel ČSOB PF Stabilita, a.s.

ČSOB se opakovaně přesvědčuje o tom, že je správné nabízet zájemcům o zajištění na stáří fondy s různou investiční strategií. ČSOB PF Progres je určen mladším účastníkům, ČSOB PF Stabilita pak oslovuje zejména příznivce konzervativnější strategie.

Počet účastníků penzijních fondů se neustále zvyšuje na celém trhu, v loňském roce přitom každý čtvrtý zákazník zvolil právě fondy ČSOB. Skupina ČSOB je třetím největším poskytovatelem penzijního připojištění u nás. V současnosti penzijní fondy ČSOB spravují aktiva více než 600 tisíc klientů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy