Zpravodajství z pražské burzy na ČT24

21.02.2008 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Diváci České televize se od pátku 22. února budou moci na programu ČT24 pravidelně setkávat se zpravodajstvím, které bude mapovat dění na kapitálových trzích doma i v zahraničí.

Studio Burza zahájí vysílání na programu ČT24 v pátek 22.2. v 9:25. V 9:30 potom generální ředitel Burzy cenných papírů Praha Petr Koblic spolu s generálním ředitelem České televize Jiřím Janečkem úderem na burzovní zvon zahájí obchodování, a symbolicky tak i odstartují pravidelné vysílání Studia Burza přímo z budovy Burzovního paláce.

„Jsem rád, že se Česká televize rozhodla dění na kapitálových trzích pravidelně monitorovat. Investorská komunita v české republice se neustále rozrůstá a kvalitní informace jsou pro každého investora tím nejcennějším zbožím. Profesionalita a serióznost veřejnoprávního média je pro mne ta nejlepší záruka,“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných Papírů Praha.

Na přípravě projektu se kromě burzy a České televize podíleli rovněž významní obchodníci a členové burzy. Jejich zástupce budou mít možnost diváci vidět v přímých vstupech z prostor, kde probíhá obchodování. Studio Burza tak bude přinášet ty nejaktuálnější informace z dění na kapitálových trzích v přímém přenosu. „Česká televize vysílá nejobšírnější televizní ekonomické zpravodajství v České republice a ekonomika bez burzy by byla jako dům bez střechy. Jsem velmi rád, že tento významný prvek obohatí zpravodajství televize veřejné služby,“ říká generální ředitel ČT Jiří Janeček.

Studio Burza bude na ČT24 vysílat v pátek 22. února v cca 09:25 hodin a pak v 16:45 hodin. Od pondělí 25. února pak v rámci Dobrého rána na ČT24 a ČT1 v 08:45 hodin (shrnutí pohybů akcií na americkém trhu a asijských trzích, výhled obchodování na BCPP), v rámci Zpráv na ČT24 v 09:35 hodin (BCPP po otevření obchodů) a v rámci Studia ČT24 v 16:45 hodin (domácí akcie po skončení denního obchodování na BCPP).

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy