Úročení eKonta roste až na 3,5 %, nejvyšší sazbu na trhu

26.02.2008 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Raiffeisenbank a eBanka navýšily úročení spořicího účtu v rámci eKonta. Nově nabízená úroková sazba je v oblasti bankovních spořicích účtů nejvyšší na českém trhu.  Banka zvyšuje i úročení  ostatních spořicích účtů i termínovaných vkladů.

Raiffeisenbank a.s. a eBanka, a.s. navýšily úročení spořicího účtu v rámci eKonta. Nově bude nejvyšší možné úročení dosahovat 3,50 % oproti dosavadním 3,00 %. „Reagujeme tak na růst úrokových sazeb České národní banky z počátku února,“ uvedla produktová manažerka Dagmar Válková.

Banka zároveň v některých pásmech navýšila úrokové sazby u termínovaných vkladů vedených v korunách i eurech. Nárůstu u korunových termínovaných vkladů dosahuje až 0,3 procentního bodu, termínované vklady v korunách jsou nyní úročeny až 3,15 procenta. Nárůst u eurových vkladů činil až 0,2 procentního bodu, nejvyšší zhodnocení eurových termínovaných vkladů nyní dosahuje 3,55 procenta.

Spořicí účet eKonto je automatickou součástí eKonta, za jeho zřízení ani vedení klient neplatí žádné poplatky. Finanční prostředky klienta nejsou vázány žádnou výpovědní lhůtou, majitel spořicího účtu je má kdykoli k dispozici.

eKonto je od loňského září vlajkovým produktem obou bank v oblasti běžných účtů. Klienti si v rámci tohoto účtu mohou zvolit, jaké produkty chtějí využívat, při splnění podmínek navíc mohou získat celou řadu služeb zdarma. Banka tak svým klientům může zdarma nabídnout běžný účet, spořicí účet s atraktivním úročením, kontokorent, dvě platební karty, přímé bankovnictví, příchozí platby zdarma a dva výběry z bankomatů Raiffeisenbank a eBanky měsíčně zdarma.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy