Každých 9 minut nová smlouva u společnosti Credium, a.s.

04.03.2008 | , Credium, a.s.
Tiskové zprávy


V roce 2007 poskytla společnost Credium finanční prostředky v pořizovacích cenách za více jak 6,5 miliardy korun. O to se postaralo více jak 12 500 smluv.

Společnost Credium, a.s. v roce 2007 opět posílila svoji pozici na českém finančním trhu. Důkazem jsou mimořádné obchodní výsledky. Vyjádřeno řečí čísel, v případě pořizovací ceny je to částka 6,53 miliard korun, která představuje, ve srovnání s rokem 2006 nárůst o 34% (o 1,43 miliardy korun). Nezanedbatelným údajem je počet uzavřených smluv. V roce 2007 jich bylo 12 515, to je o 2376 více než v roce 2006. „Na pozitivních výsledcích roku 2007 se největší měrou podílely finanční leasing a spotřebitelské úvěry, které představují více než 88% z uvedených objemů. Následují operativní leasing včetně fullservice leasingu a splátkový prodej. Za zásadní při hodnocení považujeme skutečnost, že toho bylo dosaženo především financováním nových vozů“, upřesňuje Petr Neužil, obchodní ředitel Credium, a.s.

Rok 2007 přinesl dvě důležité novinky v oblasti financování. Tou první byl podpis smlouvy mezi společnosti Fiat ČR, spol. s r.o. a Credium, a.s. o vzájemné spolupráci v oblasti financování. Na jejím základě společnost Credium spolupracuje s autorizovanými dealery značek Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Fiat Professional, a to jak v oblasti retailového tak i velkoobchodního financování. Druhou bylo spuštění projektu spotřebitelského financování uvedením na trh kreditní karty Credium s výhodami a věrnostním programem Credium. Ten nabízí výhody slev a bonusů u partnerů Credium, a.s. jak řidičům tak i ostatním držitelům kreditní karty Credium. Tím se nabídka Credium, a.s. odlišuje od jiných poskytovatelů kreditních karet.

Rok 2007 byl ve znamení dalších změn, které bezesporu přispěly jak k růstu společnosti tak spokojenosti jejích klientů. Rozšířila se sít obchodních zastoupení o Hradec Králové a Liberec. V současné době tak zájemci o služby Credium, a.s. mohou navštívit celkem 12 oblastních a místních poboček prakticky v celé České republice. Nabídka finančních služeb společnosti Credium, a.s. zahrnuje také dva podnikateli a firmami velmi vyhledávané komplexní programy: Credium FleetProgram zaměřený na financování a správu firemního vozového parku nebo Credium TruckProgram určený k financování nákladní dopravní techniky včetně autobusů.

Obchodní výsledky roku 2007 potvrdily pozitivní kurz podnikatelského růstu společnosti. Credium, a.s. se tak zařadila mezi TOP pět nejsilnějších leasingových společností v České republice ve financování nových vozů. Na tom se bezesporu významně podílely i zavedené mezinárodní standardy a zkušenosti vlastníka Credium, a.s., kterým je od roku 2005 významná francouzská společnost SOFINCO S.A., člen Credit Agricole, jedné z největších světových finančních skupin.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy