ČSOB nabízí možnost investovat do piva

07.03.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Zajištěný fond „ČSOB Světových pivovarů 1“ sdružuje ve svém portfoliu absolutní světovou pivovarnickou špičku.

ČSOB otevřela jako první v ČR investiční fond, prostřednictvím kterého mohou čeští investoři investovat do nejvýznamnějších světových výrobců piva. Zajištěný fond s názvem ČSOB Světových pivovarů 1 (KBC Click Breweries 1) slučuje 16 významných společností pivovarnického průmyslu, v čele se čtyřmi vůbec největšími skupinami na světě - InBev, SabMiller, Anheuser-Busch a Heineken.

„Pivo je velmi atraktivní komodita, která má navíc v České republice dlouhou tradici a silnou přítomnost. V celosvětovém kontextu lze očekávat v tomto segmentu další výrazný růst. V globálně zpomalené ekonomice právě toto odvětví neustále roste a to především díky kontinuálně rostoucí spotřebě,“ komentoval vznik unikátního fondu Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti, která je zřizovatelem fondu. 

Světová spotřeba piva roste již více než 20 let v řadě a prognózy jsou pozitivní i pro následující období. „Asijské trhy objevily pivo a spotřeba roste úměrně s tamními příjmy, podobně jako v Rusku. V evropských státech, jakými jsou Německo, Rakousko, Irsko a samozřejmě Česká republika, je pivo součástí národní historie a kultury. Tyto země proto patří k významným hráčům v oblasti jeho produkce a konzumace,“ potvrdil dobré předpoklady „pivního“ fondu ČSOB František Frantík z analytického oddělení Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy