MiniSPAD otevírá malým investorům cestu do světa velkých financí

20.03.2008 | , Patria Direct
Tiskové zprávy


MiniSPAD, nová služba společnosti Patria Direct, umožňuje obchodovat s akciemi z burzovního systému SPAD malým investorům za stejně výhodných podmínek, jako mají velcí institucionální investoři. Úzké cenové rozpětí a garance likvidity jsou tedy nyní dostupné široké investorské veřejnosti.

Jde o výjimečnou službu na českém kapitálovém trhu, kterou Patria Direct může svým klientům nabídnout především díky vazbě na Patria Finance, největšího obchodníka s cennými papíry v České republice. Poplatek za obchodování v miniSPADu prostřednictvím internetové aplikace www.patria-direct.cz činí pouze 0,45 %, při tzv. intraday obchodování dokonce 0,30 % z objemu obchodu, první obchod každého klienta je zcela bez poplatku.

„Unikátní na systému miniSPAD je především skutečnost, že poprvé v ČR může nakupovat a prodávat české akcie malý domácí investor za stejných podmínek jako například renomovaná londýnská banka. Takovou službu v současné době nemůže nabídnout žádný jiný obchodník s cennými papíry,“ uvedl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct.

MiniSPAD umožňuje obchodování s akciemi zařazenými do systému SPAD v miniLOTech, tedy v částkách cca 100 tisíc Kč (standardní velikost lotu v obchodním systému SPAD je v řádu milionů Kč). Obchodování v miniSPADu zachovává dosavadní výhody obchodování v KOBOSu v době od 9.25 do 15.55 hod. a současně v době od 9.35 do 15.55 hod. garantuje provedení obchodu za kotace Patria Finance ve SPADu. Patria Direct přistoupila k úpravě sazebníku i v případě obchodního systému KOBOS. Od začátku března snížila základní poplatek z 0,7 % na 0,5 %. Při vyšších objemech se sazba dále snižuje.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy