AXA přichází na trh se třemi novými střešními podílovými fondy

27.03.2008 | , AXA
Tiskové zprávy


Finanční skupina AXA, která celosvětově spravuje více než 1100 fondů a je čtvrtým největším správcem financí na světě, rozšiřuje svoji nabídku o tři střešní podílové fondy AXA Selection Emerging Equity, AXA Selection Global Equity a AXA Selection Opportunities.

Jedná se o fondy fondů, které dávají i drobným investorům možnost investovat do nejlepších fondů, které jsou v současné době v celém investičním prostoru k dispozici. Například prostřednictvím vyváženého fondu AXA Selection Opportunities mají klienti možnost vyhledat a využít každou investiční příležitost na světových finančních trzích a dosáhnout zajímavého zhodnocení bez nutnosti platit vysoké poplatky za správu portfolia. AXA jako multiexpertní správce aktiv tak svým klientům vytváří nové zajímavé investiční možnosti a postupně tak naplňuje svůj cíl v rámci Ambice 2012 – stát se preferovanou společností.

Nové střešní podílové fondy AXA přinášejí jednoduchý přístup k zahraničním fondům skupiny AXA, vysokou diverzifikaci investic a možnost využití nejnovějších investičních strategií,“ uvedla Kamila Horáčková, investiční ředitelka skupiny AXA, dodala: „Fondy jsou díky své struktuře vhodné pro dynamické investory, kteří jsou ochotni podstoupit vyšší riziko kolísání hodnoty investice s cílem dosáhnout zajímavého zhodnocení.“

Podílový fond AXA Selection Emerging Equity tvoří offshore akciové fondy AXA  zaměřené na investice do akcií emitovaných na globálních rozvojových trzích. Výhodou je dokonalá diverzifikace investice na lákavých, ale vratkých rozvojových trzích. Právě na nich potřebuje klient spolehlivého průvodce. Fond aktivně reaguje na podněty ze světových trhů a vyhledává příležitosti v různých rozvojových regionech při současném řízení investičního rizika.

Podílový fond AXA Selection Global Equity se skládá rovněž z offshorových akciových fondů AXA, jenž však investují především do globálních blue-chip akcií. Charakteristický je výbornou diverzifikací portfolia napříč celým spektrem nejvýznamnějších světových společností. Geografická a sektorová struktura je neustále upravovaná v závislosti na aktuální situaci na světových finančních trzích.

Podílový fond AXA Selection Opportunities vyhledává a využívá všechny příležitosti na finančních trzích a jeho portfolio je tvořené offshore fondy AXA s různou investiční strategií. Poměr mezi jednotlivými finančními nástroji, regiony a sektory je neustále upravovaný v závislosti na aktuálních příležitostech, které nabízejí světové finanční trhy. Investoři mohou jeho prostřednictvím tedy bez omezení využívat nejzajímavější investiční příležitosti.

Všechny tři nové střešní fondy jsou korunové a aktivně řízené fondy, jejichž prostřednictvím se investuje do akciových podílových fondů mateřské společnosti. Finanční skupina AXA si uvědomuje, že u tohoto typu fondů bývá vysoký poplatek za jejich správu nevýhodou, a proto roční poplatek za správu fondů nastavila nízko - na úrovni pouhého 1 %. Navíc klienti nemusí platit vstupní poplatek v případě dodržení pětiletého investičního horizontu. Minimální vstupní investice je 5000 Kč, následná jen 500 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy