Centrum.cz bude o víkendu stěhovat data, může omezit služby

28.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. března (ČTK) - Internetový portál Centrum.cz bude během víkendu stěhovat své služby do dvou nových data center. Firma upozornila, že dostupnost některých služeb během stěhování dat může být snížena nebo omezena. Služeb portálu Atlas.cz se stěhování a odstávka netýká.

Od sobotních 18:00 do 8:00 hodin v neděli mohou podle mluvčího Petra Kapalína uživatelé zaznamenat mírné zpomalení v načítání některých služeb a některé emailové schránky budou přechodně přístupné pouze pro čtení. "Všechny emaily budou po celou dobu plánovaného přerušení provozu služeb přijímány a žádná data uživatelů nebudou ztracena," dodal.

Nové datové centrum má zajistit uživatelům větší spolehlivost a dostupnost služeb. Vedle hlavního data centra bude totiž Centrum.cz využívat i záložní centrum. Hlavní centrum je umístěno v jiné části ČR než záložní, což má snížit pravděpodobnost souběžného výpadku.

Centrum.cz má od února stejného vlastníka jako Atlas.cz. Služby nabízené provozovatelem obou portálů využívá kolem 3,8 milionu lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK