Wall St asi mírně posílí i přes varování J.C.Penney

28.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v pátek částečně umazaly zisky v obavách o výdaje spotřebitelů poté, co maloobchodní řetězec J.C. Penney <JCP...

...N> srazil výhled zisku na první kvartál kvůli slabým velikonočním tržbám.

Futures na index S&P 500 <SPc1> ve 14:20 SEČ rostly o 4,9 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> posilovaly o 6 bodů. Stále tak ukazovaly na mírný růst při otevření trhu, povzbuzeny především mírnými údaji o inflaci Spojených států.

Čerstvé oficiální údaje předtím ukázaly, že jádrový index výdajů na osobní spotřebu (PCE) ve Spojených státech v únoru meziměsíčně stoupl v souladu s odhady trhu o 0,1 procenta. Jádrový index PCE, očištěný o volatilní ceny potravin a energie, považuje Fed za jeden z nejpřesnějších ukazatelů inflace.

Trh také povzbudila zpráva, že Citigroup <C.N> doporučila kupovat akcie investiční banky Lehman Brothers Holdings <LEH.N>.

Akcie Lehman Brothers ve čtvrtek na newyorské burze spadly téměř o 9 procent ve víru spekulací, že by ji mohl potkat podobný osud jako konkurenční Bear Stearns <BSC.N>, jež téměř zkrachovala. Lehman označila tyto dohady za "zcela nepodložené".

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK