PROSPERiTA již také v Brně

31.03.2008 | , Prosperita holding
Tiskové zprávy


Investiční společnost PROSPERiTA, která je je vlastníkem smíšeného podílového fondu PROSPERiTA – OPF globální, otevřela v březnu novou pobočku v Brně, na Zelném trhu.

„Po Praze, Ostravě a Orlové jsme zvolili právě Brno, kde se chceme výrazněji etablovat. Naším zájmem je nejen nabízet zajímavou investici, ale spolupodílet se i na aktivitách v místě, kde působíme. Například již v dubnu jsme generálním partnerem VI. ročníku hudebního projektu Hvězdy pod Špilberkem, jehož výtěžek je určen postiženým dětem“ vysvětlil generální ředitel PROSPERITA, a.s. ing. Miroslav Kurka.

Investiční společnost PROSPERITA je vlastníkem smíšeného podílového fondu PROSPERiTA – OPF globální, který dokázal v uplynulém roce zhodnotit majetek svých podílníků v průměru o 11,30%. V současné době je hodnota jím spravovaného majetku vyšší než 1,6 miliardy Kč.

Investiční společnost PROSPERITA je významnou součástí finanční skupiny PROSPERITA, majetkově ovládáné otcem a synem Kurkovými. Holding PROSPERITA disponuje aktivy v hodnotě přesahující 5 miliard korun, které zahrnují majetkové účasti ve více než třech desítkách firem. K nejvýznamnějším patří České vinařské závody, a.s., VINIUM, a.s., ALMET, a.s., ENERGOAQUA, a.s., KDYNIUM a.s., brněnské společnosti KAROSERIA, a.s., MATE, a.s., S.P.M.B., a.s. a další.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy