CYRRUS v roce 2007 ztrojnásobil objem obchodů na zahraničních trzích

04.04.2008 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Makléřská společnost CYRRUS, a.s., člen a akcionář pražské burzy cenných papírů, v roce 2007 výrazně zvýšila objem obchodů realizovaných na zahraničních trzích. Celkem zde firma zprostředkovala obchody za 252 mil. EUR, což ve srovnání s 85 mil. EUR zobchodovanými v roce 2006 znamená téměř 300% nárůst.

„Jednoznačné prvenství v tomto směru patří německému trhu, který si naši klienti oblíbili díky vysoké likviditě, transparentnosti a v neposlední řadě také široké nabídce stále populárnějších investičních certifikátů,“ říká hlavní analytik společnosti Marek Hatlapatka. Celkový objem obchodů v roce 2007 dosáhl 80,6 mld. Kč ve srovnání se 110,9 mld. Kč v roce 2006.

Společnost se v loňském roce zaměřila také na obchodování zahraničních titulů zařazených do služby SUPERSPAD, umožňující obchodovat akcie vybraných zahraničních titulů za české koruny. SUPERSPAD během roku 2007 rozšířil svoji nabídku titulů z polských a maďarských také na vybrané německé a turecké akcie. Zájem investorů byl značný, jen objem zobchodovaný u polských a maďarských titulů v rámci této služby dosáhl 9,7 mld. Kč (systém byl zaveden na podzim 2006, v tom roce se zobchodovaly polské a maďarské tituly za 1,3 mld. Kč). „Záměr společnosti rozšířit investiční obzory o střední Evropu se ukázal jako správný,“ komentuje dosažená čísla ředitel pražské pobočky společnosti Jan Procházka.

I v letošním roce hodlá společnost rozšiřovat nabídku nových služeb pro české investory. Od začátku roku například umožňuje nakupovat německé investiční certifikáty, kterých za rok 2007 zobchodovala v objemu více než 2,1 mld. Kč, v české měně. „Současná situace na akciových trzích nás inspiruje k vytváření nových produktů, reagujících na měnící se tržní podmínky,“ říká ředitel společnosti CYRRUS, a.s. Jiří Loubal. Společnost ke konci roku zaměstnávala 86 zaměstnanců, z čehož 29 představovali makléři s licencí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy