Raiffeisenbank nabízí finanční plánovaní a nový podílový fond investující do jihovýchodní Asie

08.04.2008 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Raiffeisenbank a.s. dále rozšiřuje možnosti investování. Banka nově klientům nabízí tzv. finanční plánování, rozšiřuje rovněž nabídku podílových fondů. Nové fondy bude na český trh uvádět i nadále.

Raiffeisenbank  klientům nově nabízí službu finančního plánování. „U investování chceme klientům nabídnout individuální přístup. Osobní finanční plán připravený našimi odborníky bere v úvahu, jakým způsobem chce klient investovat či jak se staví k riziku. Pomocí finančního plánování a pravidelných investic může klient navíc dosáhnout výrazně vyšších výnosů než při jednorázové investici,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jaromír Sladkovský.

V rámci osobního finančního plánu banka nejdříve provede analýzu majetku klienta, jeho příjmů a výdajů. Poté připraví plán zahrnující pravidelné i jednorázové investice, pojištění i finanční rezervu pokrývající případné výpadky příjmů klienta.

Banka rovněž nově nabízí nový eurový akciový fond investující do zemí sdružených v ASEAN – Malajsie, Thajsko, Vietnam, Filipíny a Indonésie. „Tento region představuje potenciál rychlého hospodářského růstu, jedná se o rychle rostoucí trhy se slibnou budoucností,“ dodal Jaromír Sladkovský. „I do budoucna chceme v pravidelných intervalech na trh přinášet nové fondy, v blízké době představíme např. fond investující do ruských akcií,“ uzavřel.

Raiffeisenbank v tuto chvíli nabízí téměř 30 fondů vedených v eurech a dolarech a čtyři korunové fondy. V loňském roce banka prodala investiční nástroje v rekordním objemu přes 1,5 miliardy korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy